Vannak-e megosztó, ám megkerülhetetlen témák a gyermek- és ifjúsági színházakban? Mi számít tabunak a szülők, a pedagógusok és a gyerekek, a fiatalok szempontjából? Számít-e a közeg, a város vagy a műfaj? Hogyan veszik figyelembe az alkotók az életkori sajátosságokat egy-egy téma feldolgozásánál? Ezekre a kérdésekre igyekszik választ adni Kuthy Ágnes (a Ciróka Bábszínház művészeti vezetője), Lipták Ildikó (a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ alapító tagja) és Madák Zsuzsanna (színházi nevelési szakember) a március 27-én 17 órakor kezdődő Jó kérdés beszélgetősorozat következő részében, melynek a helyszínét a Katona József Színház biztosítja.

A Magyar Színházi Társaság Jó kérdés sorozatának első évadában már foglalkoztak a gyermek- és ifjúsági színházak repertoárját érintő témákkal. Akkor körbejárták, hogy miben különbözik egy, a fiataloknak szóló előadás a felnőtteket megcélózótól, hogy az iskolai kötelező olvasmányok automatikusan alkalmasak-e a kiskamasz és a kamasz nézőknek, de arról is beszélgettek vendégeikkel, vajon más-e a fiatal nézők, a pedagógusok és a szülők igénye, elvárása.

A beszélgetést, amelyet ezúttal Papp Tímea újságíró vezet majd, a Jó kérdés Facebook-oldalán és a Magyar Színházi Társaság YouTube-csatornáján lehet majd megtekinteni.

Kiemelt kép: Kuthy Ágnes, Lipták Ildikó és Madák Zsuzsanna (Fotó: Magyar Színházi Társaság)