A nyári szünidő idén is a Generali Gyerek Szigettel veszi kezdetét, ahol június 21-től kezdődően három napon át énekesek, zenészek, bohócok, artisták, mesteremberek lepik majd el a Hajógyári-szigetet. A népszerű Generali Nagyszínpadon már péntek délelőtt megkezdődik a koncertsorozat a Kiflihajó produkciójával, délután pedig Halász Judit lép fel. A három nap alatt az Apacuka együttes, a Kiskalász és Farkasházi Réka és a Tintanyúl is érkezik, de igazi zenei csemegének ígérkezik a Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő zenés-táncos gyerekelőadás is.

A Gyerek Sziget szervezői hagyományosan kicsik és nagyok számára is pazar programokkal készülnek. A legifjabbakat Babajátszóházzal várják, ahol nem csak játékra és pihenés van lehetőség, de szakemberek mozgásfejlesztéssel, tanácsadással is a szülők rendelkezésére állnak. A mozgás szeretetének átadása mindig fontos szerepet kap a programok összeállításában, így több újdonsággal, többek közt a Gymnathlon programmal is bővült a sportos programok sora. Az anyukákat a Maminbaba hordozós fitness program várja, ahol az órák alatt a babák a hordozóba kötve anyukájukon, vagy pocakjukban ringatóznak. Az energikus lurkókat mindhárom napon várja az Óriás Ugrálóvár és a Generali Akadálypálya, a gyerekek az energiáikat egy kalandos számháborúval is levezethetik a Cserkésztáborban.

A Kukutyin izgalmas időutazásra invitál mindenkit, aki szeretne megismerkedni a régi mesterségekkel, az Állatsimogatóban a vidék állataival találkozhatunk, a Kézműves Palotában pedig az alkotókedvűek találhatnak remek elfoglaltságokat. A Gyerek Paradicsomban a világ a környezetvédelem, fenntarthatóság körül forog, de a mézgyűjtés, vadonlesés, tereplépkedés mellett izgalmas Gasztrokalandok is várnak a gyerekekre. A programok mellett lehet majd kertészkedni, madarakkal ismerkedni, papírmeríteni, sárkányt lengetni és a megunt pólónk is újjászülethet táska formájában.

A részletes program a Generali Gyerek Sziget oldalán olvasható.

Kiemelt kép: Halász Judit koncertje a Gyerek Szigeten (Fotó: Gyerek Sziget)