A GRUND – vígszínházi fiúzenekar a Vígszínház 121. születésnapján, 2017. május elsején adta első koncertjét. Tagjai (Wunderlich József, Ember Márk, Zoltán Áron, Medveczky Balázs és a zenekarvezető: Fesztbaum Béla) mindannyian A Pál utcai fiúk című nagy sikerű zenés játék vígszínházi ősbemutatójának szereplői.

A zenekar a 2018-as nyári koncertjeinek fotóanyagából megjelentetett egy albumot, ami egyszerre örökíti meg a zenekar feledhetetlen hangulatú koncertjeit, találkozásait a közönséggel, és ugyanakkor egy jó ügy szolgálatába is áll. A Józsefvárosi Zeneiskola, mely a Nap utcában, Molnár Ferenc Pál utcai egykori „grundjától” pár száz méterre található, immár 50 éve tanítja zenélni a kerület fiataljait. Az album eddigi bevételeiből a zenekar támogatja a zeneiskola alapítványát.

A GRUND – vígszínházi fiúzeneker (fotó: Gál Bereniké)

A támogatást a zeneiskola hátrányos helyzetű növendékeire fordítjuk majd, akik így kottákhoz és zenei szakkönyvekhez juthatnak” – köszönte meg a felajánlást Katonáné Malmos Edit intézményvezető. A zeneiskola adventi növendékhangversenyén Fesztbaum Béla zenekarvezető a következőket mondta el: „Szeretnénk valamit ezzel a szerény gesztussal visszaadni zenekarunk ihletőjének, a „grundnak”, a VIII. kerületnek, ezáltal ennek a zeneiskolának. Jó koncerteket és örömteli együttzenélést kívánunk. Ami nekünk, a mi zenekarunknak sikerült, sikerüljön a következő generációnak is.

Az album megvásárolható a Tom-Tom kiadó webshopjában, A Pál utcai fiúk előadásai alatt a Vígszínház előcsarnokában, illetve A GRUND – vígszínházi fiúzenekar koncertjein.

Kiemelt kép: Zoltán Áron, Wunderlich József és Fesztbaum Béla a Józsefvárosi Zeneiskolában (fotó: Gál Bereniké)