Hogyan működik ma a vállalati és művészeti élet összekapcsolódása? Létezik-e 2020/21-ben tiszta kulturális szponzoráció? A művészeti brandek miként segítik a vállalat stratégiáját? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik a válaszokat 2020. december 15-én Magyarország első Art is Business Konferenciáján a Trafóban.

A nemzetközi előadókkal, valamint a hazai forprofit és kulturális élet meghatározó szereplőivel érkező esemény hiánypótló alkalom, mivel erről a témáról korábban még sehol nem beszéltek ennyire átfogóan. Az eseményen többek között részt vesz Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary ügyvezető igazgatója, Török József, kockázatitőke-befektető, Harsányi Bence, a Momentán Társulat alapító tagja, Márton Katalin, a Praktiker Magyarország HR- és CSR-vezetője, Egri Gábor, a Müpa értékesítési és marketingigazgatója, Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, Liptay Gabriella, a KPMG Magyarország marketing- és kommunikációsvezetője, Erdődy Orsolya, a Budapesti Fesztiválzenekar menedzserigazgatója és Orlai Tibor, az Orlai Produkciós Iroda alalpítója. Az esemény célja, hogy minél több példán keresztül megmutassa, hogyan érdemes másképp tekinteni az együttműködésekre, és miért éri meg újraértelmezni az eddigi elképzeléseket.

A konferencia több témakört is feldolgoz, amelyeket egy-egy nemzetközi és hazai szakember vezet fel. Ezen témák kifejtésében, kerekasztal-beszélgetések formájában vesznek részt fele-fele arányban vállalati és kulturális menedzserek, valamint művészek. Olyan témák kerülnek terítékre, mint a kulturális szponzoráció napjainkban, a HR találkozása a kultúrával – Employer branding vagy az előadó-művészet és a mecénás gondolkodás. A konferenciát Veiszer Alinda vezeti majd. A nap folyamán Molnár Emese énekes, Maurer Milán táncművész, Alexis Latham, a Scallabouche színház alapítója, kommunikációs tréner, valamint Szőke Gábor és Borbás Gergő, az Itt és Most Társulat tagjai jelentkeznek produkciókkal.

A program itt olvasható: www.artisbusinessconference.hu

Kiemelt kép: Art is Business Díj 2019 (Fotó: Mohai Balázs)