Mintegy 70 programmal ismét megrendezésre kerül a kaposvári Rippl-Rónai Fesztivál május 26. és 29. között. A szervezők nagy örömmel jelentették be, hogy a koronavírus-járvány miatt tavaly és tavalyelőtt elmaradt fesztivál idén még színesebb és még több korosztályt megszólító programkínálattal tér vissza. A fesztivál Kaposvár hét pontján zajlik majd, a látogatók könnyű- és komolyzenei koncerteken, táncszínházi és gyermekelőadásokon vehetnek részt, valamint láthatnak több kiállítást is.

Összművészeti jellegénél fogva a fesztivál bemutatja a kortárs művészet legjavát, képzőművészeti értékeit, nagy klasszikus alkotókat, amelyet komoly,- és könnyűzenei, népművészeti és folklór programokkal színesít. Ember az Embertelenben címmel nyílik Magyarországon még sohasem látott volumenű életműkiállítása Mednyánszky László festőművésznek: a 90 alkotást bemutató tárlathoz a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum és az Egri Főegyházmegye is adott kölcsön képet. A fesztivál alatt a kiállításnak otthont adó Vaszary Képtár 20 óráig tart nyitva minden nap.

A komolyzene kedvelői örömmel fogják fogadni május 26-án Szamosi Szabolcs orgona- és Pálfalvi Tamás trombitaművész produkcióját, május 27-én az Opera-gálakoncertet, május 28-án Rost Andrea és az Anima Musicae Kamarazenekar fellépését, továbbá május 29-én Balázs-Piri Soma zongorakoncertjét. A Z generáció pedig Tóth Andi, T-Danny, a Paulina, a Honeybeast, az Azahriah, a Dzsudló, a Wellhello, a ByeAlex és a Slepp, a BSW és Metzker Viktória koncertjein mulathat önfeledten.

A gyerekprogramokon óriásbábosok és bábosok, mutatványosok és énekesek gondoskodnak a legkisebbek élményeiről, az utcaszínházi előadásokon előkerülnek különféle, ingyenesen kipróbálható játékok, lesz gyerekszínház, ugrálóvár és vattacukor is, mint minden nyári szabadtéri mulatság elengedhetetlen kelléke. A programsorozatot tovább színesítik a helyi művészeti iskolák nagybemutatói, iparművészeti szakközépiskolások kirakodó vására, helyi művészek élő alkotásai a sétálóutcán.

A programok egy része ingyenes, a többire – például a városligeti koncertekre és egyes kiállításokra – belépőjegyet kell váltani.

Kiemelt kép: Életkép a kaposvári Rippl-Rónai Fesztiválról (Fotó: Rippl-Rónai Fesztivál Kaposvár Facebook oldala)