A Belvárosi Művészeti Napok alatt adott koncertet a Talány Akusztik a Centrál Kávéházban, ahol elhangzott többek között a Ferenciek tere című szám, amelyet a Belváros himnuszaként emlegetnek.

A Talány Akusztik nevű formáció a koncertet megelőzően a Színházak éjszakája alkalmával, a József Attila Színházban lépett fel nagy sikerrel. A csapat frontembere, a teátrum egyik vezető színésze, Zöld Csaba (Once…, A Nyomorultak, A Pápanő, Vesztegzár a Grand Hotelben, Csókos asszony), énekesnője Korponay Zsófi, akit legutóbb a Macskafogóban láthatott a közönség Cookie szerepében.

A zenekar 2016-ban alakult az Újnyugat Irodalmi Kör és a József Attila Színház közös irodalmi szalonjában, a Legendák nyomában-esteken, amelynek művészeti vezetője Szabó Zoltán Attila, aki Schwalm Zoltán néven vált ismert költővé. Alkotótársával, Zöld Csabával közösen jegyzik azt a dalt, amelyet korábban a Költészet napján, a Károlyi-kertben mutattak be úgy, mint a „Belváros himnuszát”.

A fentebb említett művészek mellett a nívódíjas zenekar tagja még Németh-Szabó Tamás és Gáspár Gyula. A formációt a Belvárosi Művészeti Napokon a koncert előtt az a megtiszteltetés érte, hogy Tölgyszéki-Papp Attila, a Váci Utcai Ének-zenei Általános Iskola igazgatója jelezte: a tanintézmény gyerekkórusa örömmel fogadta a csapat felkérését, így Zöldékkel a diákok hamarosan közös felvételt készítenek a Ferenciek teréből.

Kiemelt kép: Talány Akusztik (fotó: Talány Akusztik Facebook oldala)