Május 9-én rendezi meg a Magyar Színházi Társaság a Jó kérdés beszélgetéssorozat következő eseményét, ezúttal a felnőtteknek szóló színházi nevelés lesz a téma.

A felnőtteknek szóló színházi nevelési terület kínálata Magyarországon is egyre gazdagabbá válik: előadások utáni közösségi alkalmak, közönségtalálkozók, kulisszajárás, színházi játék, TIE, felnőtt civilekkel megvalósított projektek. De miért fontos ez a színházaknak, és kik azok a felnőttek, akik ezeken részt vesznek? Miért nehéz tovább népszerűsíteni, elfogadtatni ezeket a formákat? Hogyan lehet a színház és a színházi nevelés közötti határokat képlékenyebbé tenni, és milyen újraértelmezési lehetőségei vannak a színháznak és színházba járásnak? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Jó kérdés sorozat következő beszélgetése, amelynek most is három vendége lesz. Gemza Melinda a debreceni Csokonai Színházban munkatársa, ahol 2014-ben indult a Csokonai Ifjúsági Program, 2022 februárjában pedig a fiataloknak és felnőtteknek szóló a Csokonai közTér nevű kreatív alkotóműhely. Neudold Júlia az Örkény Színház több korosztálynak szóló IRAM színház-pedagógiai projektjének kitalálója és vezetője. Szivák-Tóth Viktor a KÁVA és a KB35 Inárcs műhelyek mellett a Szkéné Színház ifjúsági és felnőtt közönségnek szóló közösségi projektjeiben is dolgozik. A beszélgetést Seres Gerda újságíró vezeti.

A 17 órakor kezdődő esemény helyszíne továbbra is a Katona József Színház, a beszélgetés a helyszínen, online pedig a Kultúra.hu Facebook-csatornáján is követhető.

A Magyar Színházi Társaság beszélgetéssorozatainak évadzáró alkalma május 30-án és 31-én lesz, mindkét napon három-három témáról esik szó.

Kiemelt kép: Gemza Melinda, Neudold Júlia és Szivák-Tóth Viktor (Fotó: Jó kérdés)