Július 12. és 30. között ismét kinyitja kapuit a Pécsi Nyári Színház, amely nyolc estén át várja a felhőtlen kikapcsolódásra vágyó közönséget a Káptalan Kertben. Idén a fergeteges vígjátékok és a rekeszizmokat próbára tevő bohózatok mellett lesz operett és nagykoncert, a musicalrajongókat pedig egy izgalmas ősbemutatóval készülnek a szervezők.

Az idei Pécsi Nyári Színház programsorozata Gergely Róbert ’Rég várok rád…’ című 30 éves jubileumi nagykoncertjével veszi kezdetét, ezt követi július 5-én a Pesti Művész Színház Házassági leckék haladóknak – Az igazság című vígjátéka. Két alkalommal, július 12-én és 13-án is látható lesz Szente Vajk: Legénybúcsú című vígjátéka a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának előadásában. Az operettrajongók július 16-án pedig egy igazi klasszikust, a Mágnás Miskát tekinthetik meg a Rátonyi Róbert Színház produkciójaként.

Július 23-án Steven Cheslik-deMeyer, Tim Maner és Alan Stevens Hewitt LIZZIE című musicaljének magyarországi ősbemutatójára kerül sor a Filter Produkció és a PB2 Company előadásában. A viktoriánus neogótika, a rockzene és a kortárs mozgásművészet fúziója egy thriller-musicalben, mely igaz történet alapján  íródott és azonnal meghódította a Broadway közönségét. A musical címszerepében Kardffy Aisha mutatkozik be, a további karaktereket Faragó Alexandra, Grubits Blanka és Gadó Anita keltik életre. A magyar szöveget Cseh Dávid Péter készítette, a koreográfia Vincze Balázs munkáját dicséri, a rendező Tucker András. Július 29-én és 30-án a Pécsi Nemzeti Színház utóbbi éveinek egyik legsikeresebb bohózata, A miniszter félrelép tér vissza a Káptalan Utcai Szabadtéri Színpadra, ezzel zárva a 2022-es Pécsi Nyári Színházat.

Kiemelt kép: Jelenetkép A miniszter félrelép című előadásból (Fotó: Körtvélyesi László/ Pécsi Nemzeti Színház)