A Dumaszínház november 19-én Facebook oldalán adta hírül, hogy a TAO támogatások megszüntetése miatt kénytelenek bezárni az öt éve sikeresen működő Gyerekhajót, ahol eddig olyan gyermekeknek szánt előadásokat játszottak, mint a Pinokkió Szacsvay Lászlóval vagy a Keménykalap és Krumpliorr Kerekes Józseffel.

Az erről szóló közleményüket változatlan formában tesszük közzé:

Kedves Nézőink!

Talán értesültek arról, hogy 2019. január 1-jétől megszűnik az előadóművészeti szervezeteknek utalható tao (társasági adó), amely révén a magánszféra eddig rendkívül komoly támogatáshoz juttatta a magyar kultúrát. Többek között zenekarok, táncművészeti csoportok, színházak működését segítették ily módon. A tao-támogatás jelentős bevételi forrásunk volt. Ez nem lesz. A jegybevételből nem tudjuk működtetni a Színházunkat.

Nem tervezhetünk a bizonytalanságra, ígéretekre, jóslatokra. Nem lehet azt mondanunk, vágjunk bele mégiscsak, aztán lesz, ami lesz. Így nem képes működni egyetlen intézmény sem. Mivel még nem tudni, lesz-e, s ha igen, milyen feltételekkel bármilyen más támogatási forrás a kieső tao miatt, arra kényszerülünk, hogy 2019. január 1-jétől megszüntessük öt éve sikeresen működő színházunkat.

Mivel gyermekszínház vagyunk, most várjuk a Jó tündért, aki megmenti az értékes előadásainkat, színészeinket.
Ha a megmentőnk belibben, értesítjük nézőinket. December 23-ig teljes erővel és szeretettel játszunk Nektek! A színész olyan, mint a bohóc, nevettet, játszik akkor is, ha a maszk mögött zokogni tudna…