Éjszaka a Csokonai Fórumban címmel nyílt napot tart a debreceni Csokonai Színház szeptember 17-én. Az este fél hattól éjfélig tartó programon kulisszajárásra, nyílt próbákon való résztvételre, szerepátvételre, valamint koreográfia-tanulásra is lehetősége nyílik az arra vállalkozóknak.

A nyílt napon az érdeklődők megismerkedhetnek Debrecen új színházával, valamint az épületben zajló munkálatokkal is. Az első színházbejárás 17 óra 30 perckor kezdődik Tolnai Hella vezetésével, majd óránként indul újra Csata Zsolttal, Vékony Annával, Bakota Árpáddal, valamint Vranyecz Artúrral. 17:30 és 18:30 között nyílt próbát tartanak a Kóti Árpád teremben: a Toldi rendezője és szereplői megmutatják, hogyan készül el egy olyan zenés előadás, amelyben nem csupán a művészek prózai felkészültségére, hanem komoly hangszeres és énektudásukra is szükség van. A fekete humorral átszőtt családtörténet, a Gyászúton Szabó K. István rendezővel, valamint Majzik Edit és Oláh Zsuzsa színművészekkel pedig a Balett-teremben várja a kulisszák iránt érdeklődőket három különböző turnusban. 

A vállalkozó szellemű nézők a 15 perc hírnév címen meghirdetett programban ismert szereplők bőrébe bújhatnak. Fél 6-tól és fél 7-től az Óz, a csodák csodája szövegkönyvét ragadhatják a kezükbe azok, akik szívesen kipróbálnák magukat Dorothy és Glinda szerepében. A nézőket Újhelyi Kinga, Balázs-Bécsi Eszter színművészek és Katona Gábor, a musical koregográfusa instruálja majd. Emellett az újságíró Serge és az egyszerre szenvedélyes és megfontolt Gwendoline szerepében is brillírozhatnak az Őszintén szólva című komédiában Mercs Jánossal és Wessely Zsófiával fél 9-től és fél 10-től a hatodik emeleti CSIP tanteremben. A Pál utcai fiúk szereplői pedig koreográfiát tanítanak be a táncos lábú nézőknek a Latinovits teremben. Végezetül: a második emeleti orfeumban a Csokonai Színház művészei és öltöztetői várják a nézőket, akik a jelmezek segítségével alakulhatnak át, akár Papagenóvá, akár Don Quijotévá.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Csokonai Színházak egy korábbi programjáról (Fotó: Csokonai Színház)