A cirkuszi világ, és ehhez kapcsolódva a Locomotiv GT Miénk ez a cirkusz című dalának feldolgozása és új klipje határozza meg a Strand Fesztivál idei arculatát, amelyet idén augusztus 23-tól 26-ig rendeznek meg Zamárdiban.

Strand Allstars néven a Locomotiv GT negyvenéves dalát dolgozta fel a Margaret Island, Schoblocher Barbara, a ValMar és az eredeti előadók közül Karácsony János, hiszen a fesztivál idén minden elemében cirkuszi világot idéz. A Miénk ez a cirkusz című dal csütörtökön a Hajógyár YouTube-csatornáján és a Petőfi Rádióban debütált, a szám producere Lobenwein Norbert, a Strand egyik alapítója, a klipet és a kampányfotókat Nánási Pál jegyzi. A Strand és a Hajógyár Legendák című sorozata tavaly indult, ebben élő legendák és fiatal zenészek közösen dolgoznak fel generációk számára meghatározó dalokat, amelyeket aztán elő is adnak a fesztivál színpadán. Idén az LGT mellett további három különleges felvétel jelenik meg, mindegyiket a Fővárosi Nagycirkuszban rögzítették. Az aurevoir a 40 éves Pál Utcai Fiúk Legelő című dalát öltöztette új köntösbe, a Blahalouisiana Kovács Katival közösen mutatta be a Szólj rám, ha hangosan énekelek című slágert, míg Pénzes Máté és a Zseb Presser Gábor Ringasd el magad című slágerének adott új színt. Az elkészült számok és a hozzájuk forgatott klipszerű live act videók először augusztus 14-én, 18-án és 21-én lesznek hallhatók és láthatók a Hajógyár YouTube-csatornáján, majd a platform Spotify-csatornájára is felkerülnek. A zamárdi Strandon egy közös koncert keretében szólalnak meg a feldolgozások.

Az idei fesztivál négy napja minden elemében a cirkusz világát fogja idézni. A vízparton, a nézőtéren, szerte a fesztiválon a közönségnek lehetősége lesz aktívan részt venni a cirkuszi programokban. Érkezik a Karzat Színház a Vándor Vurstlival, a cirkusz hőskorára emlékeztető múltszázadi díszletek és jelmezek színes kavalkádjával. A fesztiválozók közben ki is próbálhatják a jól ismert cirkuszi attrakciókat, gyakorolni lehet a gólyalábazást, artistamutatványokat, tissu-gyakorlatokat egyszerre több helyszínen is. „Az esti órákban a koncertek alatt és közben lélegzetelállító mutatványokat láthat a közönség. A Fővárosi Nagycirkusz, a Rippel Fivérek, nemzetközi társulatok és Kiss V. Balázs bűvész gondoskodik arról, hogy mindenkinek tátva maradjon a szája” – mondta el Ádám Kata, a Strand vezetője.

A zamárdi fesztiválon száznál is több koncert és művészeti program várja a vendégeket. A zenei fellépők között szerepel többek között Azahriah, Krúbi, Dzsúdló, a Carson Coma, a Halott Pénz, a Follow the Flow, a Bagossy Brothers Company, Majka, az Irie Maffia, Beton.Hofi, a Blahalouisiana, a hiperkarma, a Wellhello, a Margaret Island, a ValMar, Co Lee, a Fiúk, az Ivan & The Parazol, a Bohemian Betyars, a Pál Utcai Fiúk, a Vad Fruttik, az Analog Balaton, 6363 x Lil Frakk, Hundred Sins és az Esti Kornél. 

Kiemelt kép: Lábas Viki (Fotó: Nánási Pál)