Március 19-én, 21 órai kezdettel tűzi műsorára ifj. Johann Strauss operettjét az M5 csatorna: A cigánybárót Szinetár Miklós állította színpadra, a premiert 2017. március 24-én tartották. 

Ifj. Johann Strauss egyik budapesti látogatása alkalmával ismerkedett meg Jókai Mórral, az ismeretség gyümölcse pedig a valcerkirály egyik legkiválóbb operettje, A cigánybáró lett, amellyel a 60 éves Strauss újra meghódította a fél világot. A mű egyik legfőbb erénye operaszínpadra kívánkozó muzsikája, amelyben csodálatosan megférnek egymás mellett a csárdás, a cigányzene, a bécsi keringő és a fajsúlyosabb dallamok is. És hogy mit keres egy operettben egy felkapaszkodott disznókereskedő, kicsoda valójában a temesvári pasa örököse, és hogyan lesz egy földesúr fiából a cigányok bárója? Szinetár Miklós rendezéséből minden kiderül az Erkel Színházban.

Az előadásban Barinkay Sándort Boncsér Gergely, Szaffit Horti Lilla, Cziprát Fodor Bernadett alakította, mellettük Szvétek László (Zsupán), Rőser Orsolya Hajnalka (Arzéna), Bátki Fazekas Zoltán (Carnero gróf), Farkasréti Mária (Mirabella), Ujvári Gergely (Ottokár), Biri Gergely (Homonnay Péter lovag), Szűcs Nelli (Mária Terézia) és Hábetler András (kikiáltó) látható a produkcióban.

Kiemelt kép: Jelenetkép A cigánybáróból (Fotó: Magyar Állami Operaház)