A Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként a Fesztivál életében először kerül színpadra a világ musicalirodalmának egyik legnépszerűbb darabja, a Chicago. Roxie Hart leleplezése után fény derült arra is, hogy Billy Flynn szerepében Nagy Ervint láthatja a közönség, aki nem először vesz majd részt a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

2022 augusztusában újabb nagyszabású produkcióra számíthat a szegedi közönség. Az 1975-ben bemutatott Chicago című musicalben minden megvan, ami egy Broadway sikerhez kell. A népszerűség, a korrupció, a gyilkosság-kultusz ábrázolása egy jazz hangulatú zenés estély keretein belül rendkívül egyedi és magával ragadó élményt ad a közönségnek. A hatást pedig a fülbemászó és kultikus betétdalok csak fokozzák. Nem csoda, hogy a Chicagót idén már több mint húsz éve töretlen sikerrel játsszák a Broadway-n, a produkció ezzel a második leghosszabb ideje műsoron lévő darab az amerikai musicalek történetében, majdnem tízezer előadással. A jövő nyáron bemutatásra kerülő szegedi előadást Béres Attila rendezi, Roxie Hart szerepében Czakó Juliannát láthatja a közönség, akit közel 150 pályázó közül választottak ki a szerepre. A színésznőt korábban olyan musicalekben lehetett látni, mint a My Fair Lady, a Kabaré vagy a Producerek. A sztárügyvéd szerepében pedig Nagy Ervin mutatkozik be, aki korábban már többször játszott a Dóm téri színpadon, például a Leányvásár című operett főszereplőjeként.

Chicago című musical valós bűntényeket adaptál, amelyeket az 1920-as években követtek el a bemutatott nők házastársaikkal szemben. Főszereplőnk, Roxie Hart a vaudeville színház korszakában szeretne népszerű előadó lenni. Ám a népszerűség nem várt formában érkezik hozzá, amikor egy gyilkosságot követ el. Az élete a történések ellenére, vagy inkább azok következtében azonban továbbra is egy hatalmas show marad. John Kander és Fred Ebb művében a felsorakoztatott hétköznapi karakterek egy-egy zenés produkció keretében mutatkoznak be. Ez az egyedi ábrázolás a zene és a látvány páratlan összhatástát eredményezi.

Kiemelt kép: Nagy Ervin (Fotó: Végh László/Magyar Hang)