A Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként a Fesztivál életében először kerül színpadra a világ musicalirodalmának egyik legnépszerűbb darabja, a Chicago. Az előadást a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, Béres Attila állítja színpadra.

2022 augusztusában újabb nagyszabású produkcióra számíthat a szegedi közönség. Az 1975-ben bemutatott Chicago című musicalben minden megvan, ami egy Broadway sikerhez kell. A népszerűség, a korrupció, a gyilkosság-kultusz ábrázolása egy jazz hangulatú zenés estély keretein belül rendkívül egyedi és magával ragadó élményt ad a közönségnek. A hatást pedig a fülbemászó és kultikus betétdalok csak fokozzák. Nem csoda, hogy a Chicagót idén már több mint húsz éve töretlen sikerrel játsszák a Broadway-n, a produkció ezzel a második leghosszabb ideje műsoron lévő darab az amerikai musicalek történetében, majdnem tízezer előadással. A színházi elismeréseken kívül pedig a filmadaptáció is elnyerte a közönség és a kritikusok tetszését, valamint összesen 6 Oscar-díjat, a 2002-ben bemutatott Chicago film főszereplői Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones és Richard Gere voltak.

A Chicago valós bűntényeket adaptál, amelyeket az 1920-as években követtek el a bemutatott nők házastársaikkal szemben. Főszereplőnk, Roxie Hart a vaudeville színház korszakában szeretne népszerű előadó lenni. Ám a népszerűség nem várt formában érkezik hozzá, amikor egy gyilkosságot követ el. Az élete a történések ellenére, vagy inkább azok következtében azonban továbbra is egy hatalmas show marad. John Kander és Fred Ebb művében a felsorakoztatott hétköznapi karakterek egy-egy zenés produkció keretében mutatkoznak be. Ez az egyedi ábrázolás a zene és a látvány páratlan összhatástát eredményezi.

A jövő nyáron bemutatásra kerülő szegedi produkciót Béres Attila rendezi, aki előtt nem ismeretlen a város és a több mint 1000 m2-es Dóm téri színpad. 2011-ben hatalmas sikert aratott előadását, a Valahol Európában című musicalt számos nagyszabású rendezés követte: a 2014-ben bemutatott Háry János különlegessége volt, hogy Napóleon szerepében Gérard Depardieu lépett színre, de Verdi Álarcosbálját és Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című vígjátékát is hangos elismerés övezte. A Chicago szereposztását hamarosan bejelenti a Fesztivál.

A jegyek már kaphatóak a Szegedi Szabadtéri Játékok honlapján.

Kiemelt kép: Szegedi Szabadtéri Játékok (Fotó: Duscha Béla)