Sodró Elizával és Kiss-Végh Emőkével a főszerepben, decembertől a Centrál Színház repertoárján látható a Delta Produkció Darázs című krimije.

Morgan Lloyd Malcolm krimijét hosszú évekig játszották óriási sikerrel Londonban. A történet két egykori osztálytárs újbóli találkozását meséli el. Gócpontja, a krimi maga, a két nő közös iskolai múltjában gyökerezik, ahol a gyerekkori emlékek immár sérelmek és traumák lenyomataként köszönnek vissza, és határozzák meg a felnőtt létüket, személyiségüket, ezzel együtt jelenidejüket. A Darázs egy fordulatokkal teli, lebilincselő történet, háttérben az iskolai zaklatás, a bullying témájával.

A Delta Produkció előadása Ördög Tamás rendezésében, Sodró Elizával és Kiss-Végh Emőkével a főszerepben mutatkozott be a Kőszegi Várszínház nyári programsorozatában, ezt követően csupán néhány alkalommal volt látható Budapesten, a Kristály Színtérben. Több játszóhelyhez hasonlóan azonban ez a helyszín sem tudja kitermelni a megnövekedett költségeket a téli szezonban, így az előadás jövője bizonytalanná vált. „Eredetileg október közepén lett volna az utolsó előadásunk, de a bemutatónkat követően olyan mennyiségű visszajelzés és megkeresés érkezett a nézőktől, amelyeket nem hagyhattunk figyelmen kívül. Azt tapasztaltuk, hogy a Darázs témája valódi párbeszédeket indított el. Olyan kérdéseket vetett fel a nézőkben, amik miatt spontán közönségtalálkozók szerveződtek az egyes előadások után. Ennek a felelőssége mellett nem mehetünk el szó nélkül. A Centrál Színházban nem csak nagyon jó helyen lesz a produkció, de az is meg tud valósulni, hogy szervezett beszélgetésekkel és feldolgozó programokkal egészíthessük ki” – hangsúlyozta Gerlóczi Judit, a Delta Produkció vezetője.

Részlet a Darázs című előadásból (fotó: Gordon Eszter)

„Amikor a Delta Produkció játszóhelyet keresett a darabnak és engem találtak, örömmel mondtam igent. Fontosnak tartom a Darázs témáját és boldog vagyok, hogy olyan remek színésznők szerepelnek a Centrál színpadán, mint Sodró Eliza és Kiss-Végh Emőke” – mondta el Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója. Az új helyszínen lévő első előadás már teltházas. Ezen alkalmat követően valósul meg a Darázs témáját feldolgozni hivatott beszélgetés-sorozat első része az érdeklődő nézők számára. A felmerülő kérdések megválaszolásában a produkciónak az UNICEF Magyarország nyújt szakmai segítséget, akik szakértőik bevonásával vesznek részt az előadás utáni feldolgozó beszélgetésben. Szlankó Viola gyermekvédelmi igazgató mellé december 15-én csatlakozik Orvos-Tóth Noémi pszichológus, moderátorként pedig Sodró Eliza próbálja ki magát új szerepben. Az előadásokat követő szakmai beszélgetések podcast formájában is elérhetők lesznek. 

Kiemelt kép: A Darázs című előadás plakátja (Kreatív: Nagy Gergő)