Március 12-én, vasárnap 11 órakor a Martin György Néptáncszövetség rendezésében, a Csoóri Sándor Program támogatásával rendezik meg a Budapesti Operettszínházban a Néptáncantológiát.

A Martin György Néptáncszövetség több mint 25 éve rendezi meg a Néptáncantológiát, a néptáncosok országos, téli ünnepét. Az egyszeri válogatás érdekessége, hogy mindössze egyetlen alkalommal kerül közönség elé. A reprezentatív színházi bemutatón az elmúlt esztendő kiemelkedő néptáncegyüttesei, alkotói, legjobb koreográfiái szerepelnek. Az előadás résztvevőit a néptáncosok országos szakmai szervezete, a Martin György Néptáncszövetség, minden évben pályázat útján választja ki. A műsorban idén is több mint 500 néptáncos és népzenész lép színpadra és eleveníti meg a Kárpát-medence kivételesen szép és értékes népművészetét.

Az esten közreműködik az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes, a hajdúnánási Aranyszalma Néptáncegyüttes, a szekszárdi Bartina Néptáncegyüttes, a Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes, a békéscsabai Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes, a debreceni Forgórózsa Táncegyüttes, a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes Független Színház, a jászberényi Jászság Népi Együttes, a szarvasi Tessedik Táncegyüttes, valamint a Szentendre Táncegyüttes, vendégként pedig Erdélyből érkeznek hagyományőrző táncosok. A műsor rendezője a Kossuth-díjas koreográfus, Diószegi László.