Az Oláh Krisztián Quartet eddig három albummal jelentkezett, debütáló At the back of my mindhoz (2020) képest a Crescendo (2022) anyaga Oláh Krisztián zeneszerzői útjának fontos fejlődési fázisa, ahogy az impulzív ösztönös írásból a tudatosság felé fordul. Harmadik nagylemezük Music for 24/7 címmel 2023 tavaszán jelent meg: az album különlegessége, hogy közreműködik rajta Nagy-Britannia egyik emblematikus fúvós szekciója a TRYPL Horns (Ryan Quigley, Paul Booth, Trevor Mires). A négyéves zenekar most ebből a gazdag zenei anyagból merítve 4X4 Sessions címmel tematikus koncertsorozatot indít, amelynek a Budapest Jazz Club ad majd otthont.

Az estek témáját az ihlet jelenségének négyféle megközelítése adja: 2023. november 23. – Impulzivitás és improvizáció, 2023. december 21. – Programzene, 2024. január 20. – Hommage á, 2024. február 24. – Számok és a matematika. A koncerteken az eddigi dalok mellett szerepelni fognak új szerzemények is a készülő negyedik Oláh Krisztián Quartet albumról.

Oláh Krisztián Artisjus-, Junior Prima-, és kétszeres Orszáczky-díjas zongoraművész, zeneszerző legfontosabb zenei projektje a Quartetje, és ez érződik is, nemcsak a dalokon, hanem azon az atmoszférán keresztül is, amit ez a négy muzsikus (Oláh Kálmán – szaxofon, Orbán György – nagybőgő, Serei Dániel – dob) képes megteremteni.

Kiemelt kép: Oláh Krisztián Quartet (Fotó: Magyar Zene Háza)