Augusztus utolsó hetében is folytatódik a színházi közvetítések sora. 27-én (21:05) a Pécsi Nemzeti Színház 2014-ben bemutatott előadása, a Bolha a fülbe lesz látható a közmédia kulturális csatornáján, az M5-ön. Georges Feydeau bohózatát Méhes László vitte színpadra a fő szerepben Köles Ferenccel, Darabont Mikolddal és Wunderlich Józseffel. A történet szerint Chandebise, a köztiszteletben álló biztosítási igazgató ismeretlen, rajongó hölgytől kap levelet: randevúra hívják egy kétes hírű szállodába. Chandebise egyszerre hűséges és kishitű: eldönti, hogy nem megy el, inkább a legjobb barátját küldi maga helyett. Csakhogy a névtelen levelet saját gyanakvó felesége írta, hogy lépre csalja. A barát pedig a feleség vérmes udvarlója.

A további szerepekben Bánky Gábor, Győrfi Anna, Józsa Richárd, Kulcsár Viktória, Lipics Zsolt, Németh János, Pilinczes József, Unger Pálma , Urbán Tibor, Vidákovics Szláven és Vlasits Barbara lépett színpadra.

Jelenet a Víg özvegyből (fotó: Budapesti Operettszínház)

Augusztus 31-én, szombaton 21 órakor Lehár Ferenc művét, a Víg özvegyet közvetíti majd az M5. A Budapesti Operettszínház társulata Szabó Máté vezetésével 2019-ben Dubajban adta elő a világsikerű magyar operettet, amelynek felvételét a nyár végén mi is láthatjuk. A francia vígjáték alapján íródott librettó a dúsgazdag özvegy, Glavári Hanna és a lump szívtipró Daniló gróf Párizsban játszódó fordulatos szerelmi történetét meséli el. A múltbeli tévedések és a jelenbeli sértések pedig nem hagyják, hogy a két egymásnak teremtett ember könnyen megtalálja az utat a másikhoz. Egy nehezen meg- és újraszülető szerelem története az övék, melynek hátterében egy gazdasági válsággal küszködő délkelet-európai kisállam politikusai taktikáznak a maguk és az ország túléléséért…

A fő szerepekben Fischl Mónika, Homonnay Zsolt, Földes Tamás, Lukács Anita, Vadász Zsolt, Laki Péter, Csere László, Magócs Ottó, Faragó András és Oszvald Marika lesz látható.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Bolha a fülbe című előadásról (fotó: Pécsi Nemzeti Színház/Körtvélyesi László)