Idén nyáron első alkalommal rendeztek Badacsonyörsön (és a salföldi kulturális rendezvényközpontban) képzőművészeti alkotótábort, ahol alkotók és művészbarátok tíz napot töltöttek együtt közös alkotással és impulzív eszmecserékkel. A tíznapos kreatív workshopon a Munkácsy Mihály-díjas Nagy Gábor, Incze Mózes és Nádas Alexandra festőművészek mellett a Magyar Képzőművészeti Egyetem jelenlegi hallgatói is részt vettek. Az egyedülálló környezet, a Balaton közelsége, a kivételes légköri és fényjelenségek, illetve az alkotótársakkal való együtt gondolkodásból született meg a kiállítás anyaga.

A Káli Kövek Közhasznú Alapítvány Képzőművészeti Klubja és a Káli Kultúrtér szervezésében megvalósuló kiállításon Incze Mózes, Nagy Gábor, Nádas Alexandra, Szmrecsányi Boldi, Miklós Kelemen, Likár Gréta, Áder Orsolya és Öllinger Péter alkotásait lehet megtekinteni szeptember 29. és október 31. között.

A salföldi Káli Fecske kulturális központban látható kiállítás – amely Árvai-Józsa Kitty köszöntőjével veszi kezdetét – ünnepélyes megnyitója szeptember 29-én pénteken, 18 órakor lesz.

A programot a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, és a Kőkút Kert Vendéglő támogatja.

Nyitókép: Káli Fecske kulturális központ (fotó: Káli Fecske facebook)