A hazai filmrajongók legnagyobb örömére egymást érik a nyári filmfesztiválok, amelyben jelentős szerepet vállal a Vertigo Média is, hiszen miután a forgalmazó júniusban ötödik alkalommal szervezte meg az Európai Filmhetet az Art+ Cinemában, hamarosan visszatér oda egy másik eseménnyel is, a 9. Vertigo Filmhéttel, amelyet nem csak Budapesten rendeznek meg. Ennek keretében az érdeklődők 21 alkotást tekinthetnek meg, közülük kettőt ráadásul premier előtt. 

Míg a fővárosban és a szombathelyi Agora-Savaria Filmszínházban augusztus 18. és 24. közötti időszakban vehetünk részt a rendezvényen, addig Szolnokon a TISZApART moziban augusztus 25-től 28-ig, Szegeden a Belvárosi moziban pedig augusztus 25-től 31-ig zajlik majd a filmhét. A szervezők változatos programmal várják a résztvevőket, ugyanis a felhozatalban helyet kapnak többek között olyan magyar filmek, mint a hazai képregényvilágról szóló Volt egyszer egy képregény, a Szilágyi Áron világbajnok vívónkról szóló Egy mindenkiért, az Ötvös András és Gombó Viola Lotti főszereplésével készült romantikus komédia (Becsúszó szerelem), valamint a Szabó Kimmel Tamással és Kerekes Vicával megvalósult Apró mesék is. Ezek mellett megtekinthetők lesznek izgalmas svéd, dán, norvég, francia és angol rendezések is, de ne feledkezzünk meg a 9. Vertigo Filmhét két kiemelt fénypontját sem. 

Jóval a hazai premier (október 20.) előtt lesz látható ugyanis a Jane Teller bestselleréből készült dán dráma, a Semmi, amelyet Trine Piil (Max, 2900 Happiness) rendezett. Sokan a 21. századi A Legyek Urának tartják a művet, amely a mai fiatalok pszichéjébe enged betekintést, roppant fajsúlyos társadalmi kérdéseket és problémákat felvetve. Ugyancsak a bemutatót (szeptember 8.) megelőzve ülhetünk be a Csodálatos teremtmények című izlandi drámára, amely négy olyan magára hagyott tinédzserről szól, akik felfedezik az erőszakot, a hűséget és a szeretetet. 

A 9. Vertigo Filmhét részletes programjáért és további információkért (például a jegyárakat) érdemes meglátogatni az Art+ Cinema hivatalos honlapját

Kiemelt kép: A Csodálatos teremtmények című film egyik jelenete (Fotó: Mafab.hu)