Júliusban, Taliándörögdön mutatták be a Művészetek Völgye első saját előadását, a Patricia Highsmith regénye alapján készült A tehetséges Mr. Ripley-t, amely december 6-án a 6SZÍN-ben lesz újból látható.

A történet főhőse a címbéli Tom Ripley, a kisstílű szélhámos, akinek egy szép napon az ölébe hullik a szerencse. Egy gazdag hajógyáros megbízza, hogy hozza haza Olaszországból léhűtő fiát, hogy az átvegye az üzletet. Tom csakhamar egy gazdag olasz üdülőhelyen találja magát, tekintélyes apanázzsal a zsebében, és nekilát a feladat elvégzésének. Megkörnyékezi Dickie-t, és hamarosan csakugyan a kegyeibe férkőzik. Egy új világ tárul föl előtte: olyan új életminőség, amely csak keveseknek adatik meg. A fiú úgy dönt, megszerzi magának a kiváltságokkal teli életet, és ezért képes lesz a végletekig elmenni.

Csiby Gergely első rendezése, A tehetséges Mr. Ripley taliándörögdi premierje magyarországi ősbemutató is volt egyben, az előadás a Művészetek Völgye után most először lesz látható Budapesten. A produkcióban Szántó Balázst, Jerger Balázst, Gazdag Tibort, Király Dánielt, Antóci Dorottyát, Bajor Lilit, Dino Benjamint és Katona Pétert láthatja a közönség, az előadás zenéjét Ember Márk szerezte, a jelmezeket Kupi Johanna, a díszletet Márkus Sándor tervezte. 

Kiemelt kép: Promóciós fotó A tehetséges Mr. Ripley című előadáshoz (Fotó: Juhász Éva)