Szeptember 25-én visszatér a Budapest Bábszínház Ország Lili Stúdiójába a Pettson és Findusz, ráadásul a Sven Nordqvist meséje alapján készült előadást 200. alkalommal tűzik műsorra.

Findusz – mint minden gyerek – ezer kérdést tesz fel, és ha nem tetszik neki valami, világgá megy. Pettson pedig – épp úgy, mint a felnőttek – szabályokat állít fel, olykor elveszti türelmét, de mindennél jobban szereti szeleburdi macskáját. Az előadás tere meleg színekkel, különös bútordarabokkal egyszerre idéz meg egy ideális gyerekszobát és egy ezermester műhelyét: számtalan zug, fiúk, sarok segíti a játékot. A gyerek- és felnőttszemszög egyidejű bemutatása arra is alkalmas, hogy a nézők, a szülők és a gyerekek magukra és egymásra ismerjenek.

Az előadást tíz évvel ezelőtt, 2012. október 10-én mutatták be az Ország Lili Stúdióban, Bereczki Csilla rendezésében, az elmúlt egy évtizedben mintegy 20.000 néző láthatta Sven Nordqvist meséjét, amelyet Fekete Ádám adaptált színpadra. Pettsont Ács Norbert, Finduszt Ellinger Edina alakítja, mellettük Hoffer Károly, Kovács Judit, Rusz Judit, Pallai Mara és Teszárek Csaba lép színpadra, zongorán Wagner-Puskás Péter működik közre.

Kiemelt kép: Ács Norbert és Ellinger Edina a Pettson és Findusz című előadásban (Fotó: Éder Vera)