94 évesen újra színpadra áll Csernus Mariann: november 2-án a Bethlen Téri Színházban adja elő a Vizsolyi Biblia 2.0 című estéjét. 

A Vizsolyi Biblia 2.0-t 2017-ben volt látható utoljára Csernus Mariann tolmácsolásában. Az idén 94. születésnapját ünneplő Kossuth-díjas legenda az elmúlt négy évtizedben eddig közel 350 alkalommal adta elő saját szerkesztésű estjét, amit a tervek szerint a 2022/23-as évadban három alkalommal láthat a Bethlen Téri Színház közönsége. „Valaki volt olyan kedves, hogy felhívta a figyelmemet arra, hogy 2017 óta nem játszottam a Vizsolyi Bibliát. Sem a Magyar Színházban, ahol 2006-ban újra bemutattam, sem másutt. Most felkértek rá, újból játszom, három alkalommal – ezúttal a Bethlen téren. Örülök neki, mert habár kilencvennégy éves leszek a következő hónapban, a kisujjamban van a teljes Újszövetség: a Bibliával kelek-fekszem” – mondta el Csernus Mariann.

Az est két felvonásból áll: az első részben az Elöljáró Beszéd, Mózes első könyve, a Bírák könyve, Sámuel első könyve, Dávid LI-ik Zsoltára hangzik el, a másodikban pedig Ézsaiás Próféta könyve, a Máté írása szerént való Evangéliom, János evangéliuma és Szent Jánosnak Jelenése. A lezárás változatlanul Pál első levele a korinthosziakhoz. A művésznő tavasz óta nem állt színpadra, de már gőzerővel készül a fellépésre.

Kiemelt kép: Csernus Mariann (Fotó: Bethlen Téri Színház)