Nikola Tesla – Végtelen energia / RaM Colosseum/ rendező: Radó Denise / február 28. 19:00

Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, főként az ő felfedezéseinek és szabadalmainak köszönhető, hogy az elmúlt évszázad során az elektronikai eszközök a mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé válhattak, hiszen példának okáért az okostelefon vagy a vezeték nélküli elektromos töltés alapelveit is elsőként személyesen Tesla fektette le. A két felvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab amellett, hogy ragyogó szórakozást ígér, segíthet újra felfedezni, új oldaláról megismerni a mára közismert név mögött rejtőző csodálatos zseni elme életzsibongással teli világkalandozását. A dalokat Sebestyén Áron jegyzi, a dalszövegekért és a dramaturgiáért Müller Péter Sziámi felel. A szövegkönyvet Egressy Zoltán írta, a koreográfiát Szabó Anikó állította össze, a vizuális látvány világot a Forward Production csapata, az egyedi hangulatú jelmezeket Kiss Márk jegyzi, az előadást Radó Denise rendezi.  A címszereplőt kettős szereposztásban Szabó P. Szilveszter és Pesák Ádám játssza, mellettük olyan sztárokat köszönthetünk, mint Békefi Viktória, Bori Réka, Szomor György, Lux Ádám, Janza Kata, Füredi Nikolett, Pálfalvy Attila és Kautzky Armand.

Fekete Linda és Ember Márk a Hello Again próbáján (fotó: Herbszt-Véner Orsolya)

Hello Again / Pinceszínház / rendező: Dicső Dániel / február 28. 19:00

Arthur Schnitzler Körtánc című, örökérvényű férfi-nő története Michael John LaChiusa zenés átiratában születik újjá, izgalmas „légyott kördarabjában” a társadalom legkülönbözőbb rétegei találkoznak egymással: egy utcalány egy katonával, egy katona egy nővérrel, egy nővér egy diákkal, egy diák egy feleséggel, egy feleség egy férjjel, egy férj egy sráccal, egy srác egy íróval, egy író egy színésznővel. De mindegy is „hogy hol, hogy kit, hogy miért”, egy azonban biztos, hogy ezek a találkozások nem lesznek mentesek a horzsolásoktól. A Dicső Dániel rendezésében érkező musical szereplőit Fekete Linda, Ember Márk, Némedi Árpád, Tóth Zsófia és Georgita Máté Dezső kelti életre.

Török-Illyés Orsolya és Hernádi Judit a Családi Tűzfészek próbáján (Fotó: Éder Vera)

Családi tűzfészek / Orlai Produkciós Iroda – Trafó / rendező: Pass Andrea / február 28. 20:00

Történet egy lakásproblémával küzdő, munkás házaspár életéről, emberi kapcsolatairól és a család felbomlásáról. Irén, a fiatal munkásasszony a szoba-konyhás, peremkerületi lakásban él kislányával, katonaidejét töltő férje szüleinél. A családban mindennaposak a gyilkos viták, a veszekedések és ezen a leszerelő férj hazatérése sem változtat. Sőt, az apának sikerül féltékenységet szítani fiában is a felesége ellen, aki így végképp védelem nélkül marad. Tarr Béla mindössze 22 évesen forgatta első filmjét, amely 1979-ben a mannheimi filmfesztiválon nagydíjat kapott, Budapesten pedig a Magyar Filmkritikusok díját, valamint a legjobb elsőfilmes rendezés és a legjobb operatőr díját nyerte el. A TRAFÓ, az Orlai Produkciós Iroda és a FÜGE Produkció közös előadást Pass Andrea rendezi, aki a forgatókönyvet Garai Judittal együtt adaptálta színpadra, a főbb szerepekben Péter Katát, Gyabronka Józsefet, Schruff Milánt, Hernádi Juditot, Pataki Ferencet, Török-Illyés Orsolyát és Ullmann Mónikát láthatjuk.

Zsótér Sándor A doktor úr próbáján (fotó: Szkárossy Zsuzsa)

A doktor úr / Vígszínház / rendező: Zsótér Sándor / február 29. 19:00

Molnár Ferenc először A doktor úrral mutatkozott be a Vígszínházban, és azonnal elsöprő sikert aratott. Azóta Molnár és a teátrum sorsa összefonódott, mindmáig elválaszthatatlan. A jelenleg is repertoáron lévő A testőr, a Játék a kastélyban, a Liliom, valamint A Pál utcai fiúk mellé érkezik most legnagyobb drámaíróink egyikének első színműve. A szerző briliáns mondatai, sajátos humora, utánozhatatlan karakterei, a nagyratörő ügyvéd és a megnyerő szélhámos képtelen helyzetei minden bizonnyal azonnal elnyerik a nézők tetszését. Az előadást Zsótér Sándor rendezi, a főbb szerepekben Fesztbaum Bélát, Dino Benjamint, Józan Lászlót, Balázsovits Editet és Hegyi Barbarát láthatjuk majd.

Kiemelt kép: Jelenet a Nikola Tesla – Végtelen energiából című musicalből (Fotó: TBG Production)