Láng József 1934. január 5-én született Szekszárdon. Tizenkilenc éves korában nyert felvételt a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1957-ben szerzett oklevelet. Osztálytársai között tudhatta Medgyesi Máriát, Téby Katalint, Garas Dezsőt, Harkányi Endrét és Lőte Attilát. Az iskola elvégzése után vidékre szerződött, két évet töltött a Pécsi Nemzeti Színház kötelékében, innen vezetett az útja vissza a fővárosba. Somló István igazgatása idején három évig a Vígszínház művésze volt, majd 1962-ben a József Attila Színházhoz szerződött, melynek mai napig aktív tagja.

A színpad mellett számtalan filmben és tévéjátékban is láthatta őt a közönség pályája során. Legismertebb szerepei közé tartozik Vámhidi Szilárd az 1959-ben bemutatott Szegény gazdagokban. Játszott A Pogány Madonnában, valamint a Bors, a Fekete város, a Kántor, a Privát kopó és az Öregberény című sorozatokban is. A hangja is rendkívül ismert lett, ő szinkronizálta ugyanis Az Angyal és a Minden lében két kanál című közkedvelt tévésorozatokban Roger Moore-t, akit több filmben, köztük James Bondként is megszólaltatott.

Sztankay István, Bencze Ilona és Láng József a Humorfesztivál műsorának felvétele közben 1974-ben. (fotó: Szalay Zoltán/Fortepan)

A 85 éves színművész 1996-ban kapta meg a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét. 2010-ben elnyerte a Gobbi Hilda-díjat, melyet a pályájuk delén túl lévő színészek erkölcsi megbecsülése és társadalmi rangjuk emelése céljából alapítottak. 2011-ben örökös tagjának választotta a József Attila Színház, 2015-ben pedig átvehette a Jászai Mari-díjat.

Láng Józsefet jelenleg Az üvegcipő című előadásban láthatja a közönség a József Attila Színházban, ő alakítja a Rendőrorvost. A színművész januárban új bemutatóra készül, Verebes István legújabb rendezésében, Gerhart Hauptmann Naplemente előtt című jutalomjátékában Polgármesterként lép majd színpadra január 25-től.

Kiemelt kép: József Attila Színház