A TRIP és a Vígszínház a Kult2-vel együttműködésben mutatja be a 80 nap alatt a Föld körül című koncertszínházi előadást, a premierre augusztus 18-án kerül sor a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Pár nappal később, augusztus 24-én pedig a Klebelsberg Kultúrkúria színpadán lesz látható a produkció.

Phileas Fogg egy vérbeli angol úriember, aki precíz napirend szerint éli az életét. Köt egy képtelen fogadást, miszerint 80 nap alatt körbeutazza a földet, mert a menetrend szerint ez lehetséges. Csak hogy a világ nemcsak a menetrendre hány fittyet, hanem Mr. Fogg terveire is, és kezdetét veszi egy őrült utazás, vonaton, hajón, lóháton, elefánton, jégvitorláson és minden egyéb járművön. Jules Verne regényéből Csorba Lóci (Lóci játszik) és Divinyi Réka készített zenés színpadi adaptációt. Csorba Lóci azonban nemcsak zeneszerzőként vesz részt a produkcióban, hanem zenekarával, a Lóci játszikkal aktív közreműködője is annak. „Azért ideális számomra ez a felkérés, mert most nem a saját gondolataimat, érzéseimet kell megfogalmazni, hanem egy meglévő történetet kell elmesélni zenében, dalban” – mondta el Csorba Lóci.

Phileas Fogg és barátainak kalandjait a Vígszínház színészei – Hirtling István, Karácsonyi Zoltán és Szántó Balázs –, valamint az SZFE harmadéves zenés-színész osztályának hallgatói – Fekete Patrícia, Varga-Járó Sára, Illés Adrián, Krasznai Vilmos, Liber Ágoston, Tóth Dominik, Turi Péter – keltik életre, a szövegkönyvet Divinyi Réka írta, az előadást Magács László rendezi. „Nálunk nincs felső korhatár, sőt: igazi családi produkció készül. Van némi gyakorlatom az ilyen típusú színházcsinálásban: muszáj, hogy a történetnek legyenek olyan pontjai és helyzetei, amit életkortól függetlenül bárki élvezni tud” – árulta el a rendező. A díszletet és a jelmezt Ocskó-Kü Kata tervezte, a koreográfia Bakó Gábor munkáját dicséri, az animációért Asbóth Lili és Nádházi Eszter, a videóért Magács Vince felel.

Kiemelt kép: Pillanatkép a 80 nap alatt a Föld körül próbájáról (Fotó: Kuttner Ádám)