Kék lagúna / Dollár Papa gyermekei – Trafó / rendező: Ördög Tamás / február 16. 20:00

Henry De Vere Stacpoole 1908-ban megjelenet nagy sikerű regényéből, a Kék lagúnából most a Dollár Papa gyermekei társulat készít izgalmas színházi előadást, amelynek a Trafó ad otthont. A szeszélyes tengerár egy egzotikus szigetre sodorja az angyali szépségű nyolcéves lánykát és az értelmes, talpraesett kilencéves kisfiút, akik a „vissza a természethez” rousseau-i gondolat tökéletes szimbólumává válnak. A genfi filozófus nézetei szerint az ember természetből fakadóan jó, de a társadalom megrontja, az előadás az állítás igazságát vizsgálja Brezovszky Dániel György, Kövesi Zsombor, Mezei Bence és Pásztor Dániel közreműködésével. A darab intim trénere Hódi Adrienn és Ördög Tamás, aki rendezőként is jegyzi a produkciót.

Kurázsi és gyerekei / Budaörsi Latinovits Színház / rendező: Zsótér Sándor / február 17. 19:00

Zsótér Sándor pályafutása során immáron negyedik alkalom rendezi meg Bertolt Brecht legismertebb drámáját, a Kurázsi és gyerekei ezúttal a Budaörsi Latinovits Színházban kerül bemutatásra. A történetet mindenki ismeri: Kurázsi mama szép és hasznos mesterséget űz: markotányosnő. Vesz és elad: vagyis a háború logisztikájának egyik kulcsfigurája, bár kívül áll a katonai hierarchián. Vesz és elad – és ahogy az a háborúkban elkerülhetetlen, egy idő után nem csak mit, de kit is… A címszerepben Spolarics Andrea látható, főbb szerepekben Nagy Katica, Fröhlich Kristóf, Böröndi Bence és Páder Petra csatlakoznak hozzá.

Spolarics Andrea a Kurázsi és gyerekei olvasópróbáján (Fotó: Borovi Dániel)

Koldusopera / József Attila Színház / rendező: Bagó Bertalan / február 18. 19:00

Hatalmas vállalkozásra készül a József Attila Színház: február 18-án mutatják be Kurt Weill és Bertolt Brecht Koldusopera című darabját, amely egyben opera, musical, operett – és mindezek paródiája is. Bagó Bertalan rendezése a londoni Soho mélyére csalogatja magával a nézőket, ahol Bicska Maxi, a sármos rablógyilkos titokban feleségül veszi Pollyt, akinek apja a koldushálózatot működtető üzletember, Peachum. A koldusok királya pedig ezt nem nézheti jó szemmel… Főbb szerepekben Zöld Csaba (Bicska Maxi), Fila Balázs (Peachum), Hortváth Csenge (Polly), Szulák Andrea (Kocsma Jenny), Nemcsák Károly (Leprás Mátyás) és Auksz Éva (Peachumné) kápráztatja majd el a közönséget Vereckei Rita díszletében és jelmezeiben.

Ölelj át! / Vidám Színpad / rendező: Naszlady Éva / február 18. 19:00

Neil Simon az egyik legtermékenyebb amerikai drámaíró, az Ölelj át! című romantikus vígjátékot 1977-ben vetette papírra. Most a Vidám Színpad csapata állítja színpadra a kétrészes nevetős-sírós, léleksimogató történetet, amely rengeteg humorral és küzdelemmel mesél az újrakezdésről. George felesége elvesztése után azt érzi, hogy többé nem lesz képes szeretni. Ugyanezt érzi Jennie is, a vonzó, frissen elvált színésznő, ám mindkettőjük életébe váraltan fordulatot hoz a véletlenek egybeesése. Az előadást játssza Kálid Artúr, Götz Anna, Pusztaszeri Kornél és Sajgál Erika, a látványért Akerl László, a jelmezekért Katona Bálint felel, a rendező Naszlady Éva.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Koldusopera próbájáról (Fotó: József Attila Színház)