Május 10-én 500. előadásához érkezik a Nézőművészeti Kft. A gyáva című produkcója a KuglertArt Szalonban. A darab két főszereplője a Jászai Mari-díjjal kitüntetett Scherer Péter, valamint Kovács Krisztián.

A 6. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle egyik fődíjas előadása igazi sikertörténet, egyben hiánypótló kezdeményezés. A történet egy ember agyában játszódik, a darab az ő gondolatait kíséri végig. Az előadás alapvetően a színészek improvizációjára épült és témáját tekintve a drog és az apa-fiú viszonyok dominálnak benne. Elsőkörben monodrámának indult a maga egyszerűségével, később azonban két szereplőssé vált, akik zavarba ejtően konkrét, személyes párbeszédek és monológok segítségével igyekeznek magukkal ragadni a közönséget.

A produkció szövegkönyve drogproblémákkal küzdő, arról nyíltan való emberek személyes dokumentumai és az alkotók írásai alapján készült. Hol csúszhatnak el a szándékok? Miért választjuk a „könnyebb” utat, ha úgy érezzük, az életünk zsákutcába ért? Ezekre a kérdésekre keresi a a Nézőművészeti Kft. és a Manna Kulturális Egyesület közös előadása a választ.

Kiemelt kép: Scherer Péter A Gyáva című előadásban (Fotó: Nézőművészeti Kft.)