Keleti Márton, A tizedes meg a többiek című legendás magyar filmalkotás rendezőjének pályája színházi rendezőként indult. Ennek tudatában érthető is, miért tért vissza munkái során rendszeresen a színdarabokhoz a háromszoros Kossuth-díjas érdemes és kiváló művész. Keleti remek érzékkel, és parádés szereposztással forgatott játék- és tévéfilmet olyan színművekből mint például a Mágnás Miska, Bródy Sándor A tanítónője, vagy a Bob herceg. Lajtai Lajos és Békeffy István operettjéből készített filme, A régi nyár ötven évvel ezelőtt került bemutatásra, és most augusztus 26-án (21:05) ismét képernyőre tűzik, ezúttal az M5-ön.

A film története az eredeti operett fehasználásával bontakozik ki, a főszerepben egy egykor nagy szerelemben égő primadonnával és eladósorba került lányával, valamint egy elszegényedett, hozományvadásszá lett arisztokratával és Svédországból hazatérő fiával. Mivel a fiú szülei egy színésznő miatt váltak el, anyja óva inti gyermekét az operettektől, a budai kiskocsmáktól, ám apja mégis bevezeti gyermekét a színházi világba, ahol az egykori szerelmesek ismét találkoznak, és felidéződik annak a bizonyos régi nyárnak az emléke. Vajon a gyerekek is egymásra találnak a vakáció alatt, vagy a szerelemben ők más utat választanak?

A régi nyár két főszerepében Ruttkai Évát és Latinovits Zoltánt láthatjuk, a további szerepekben pedig Gobbi Hilda, Kiss Manyi, Körmendi János, Márkus László, Pécsi Sándor, Szendrő József, Turay Ida, Várkonyi Zoltán, Venczel Vera és Voith Ági is feltűnik. A filmet augusztus 26-án 21 óra 5 perckor vetíti az M5.

Kiemelt kép: Jelenet A régi nyár című filmből