Május 20-án 50., egyben utolsó alkalommal játssza a Vígszínház Házi Színpadán a Máglya című drámát Kopek Janka és Puzsa Patrícia.

A Dragomán György regénye alapján készült Máglya – amelyet a magyar dráma napja alkalmából mi is ajánlottunk – a Ceaușescu bukása utáni élet visszásságait láttatja a kiskamasz lány, Emma szemén keresztül. A kislány egyszerre vesztette el szüleit és otthonát, varázslatos nagyanyja veszi magához. Emma a szülők és a nagyszülők régóta cipelt terheivel küzd, a lelki szabadságához azonban a családja múltját kell tisztán látnia. De vajon mihez kezd az ember a családi múlttal, miközben az ország felszabadul?

Az előadás nemzetközi koprodukció keretén belül jött létre, a Vígszínház, a drezdai Staatsschauspiel és a nagyszebeni Nemzeti Színház együttműködéseként. Németország egyik legfontosabb színházi alkotója, Armin Petras első magyarországi rendezésében virtuóz módon az összes szerepet a Vígszínház két színésznője, Kopek Janka és Puzsa Patrícia játssza. A bemutatót 2017. szeptember 30-án tartották a Házi Színpadon. 

Kiemelt kép: Kopek Janka és Puzsa Patrícia a Máglya című előadásban (Fotó: Dömölky Dániel)