Június 2-án jubileumhoz érkezik az Elisabeth: a Lévay Szilveszter és Michael Kunze által írt musicalt 50. alkalommal játsszák a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban.

Az Elisabeth 1992 óta arat töretlen sikert az európai színházak repertoárján. Hazánkban négy évvel később mutatkozott be a Szegedi Szabadtéri Játékokon, Kerényi Miklós Gábor rendezésében, majd hosszú éveken keresztül a Budapesti Operettszínház adott otthont a produkciónak. A történet bemutatja Erzsébet császárné életét, szabadságvágyát, házasságát Ferenc Józseffel, miközben főszereplővé lép elő a Halál alakja, amelynek folyamatosan jelen lévő képét a valódi Sissi által írt versek ihlették. A musical 2019-ben Győrben is bemutatkozott (rendező: Forgács Péter), az idei szezonban, egészen pontosan 2021. október 15-én pedig Kecskeméten is elindult hódító útjára. A Lévay-Kunze által írt zenés darab júniusban az 50. előadással búcsúzik – persze, nem végleg, csak az évadtól, hiszen szeptembertől újból visszatér a „hírös városba”, előtte nyáron viszont két alkalommal is látható lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színházban.    

Az előadás egyik különlegessége, hogy a címszereplőt – a megszokottól eltérően – két színésznő játssza egy este alatt: fiatal Sissiként Kovács Gyopár és Bori Réka látható, utóbbi pedig Polyák Lillával váltott szereposztásban is színpadra lép. Ferenc Józsefet Orth Péter, a Halált Koltai-Nagy Balázs, Luigi Luchenit Szemenyei János és Serbán Attila, Zsófia főhercegnőt Märcz Fruzsina, Rudolf főherceget Varga-Huszti Máté alakítja. A díszletet Rákay Tamás, a jelmezeket Kovács Yvette Alida tervezte, a koreográfia Túri Lajos Péter munkáját dicséri, a rendező Szente Vajk. 

Kiemelt kép: Polyák Lilla az Elisabeth című musicalben (Fotó: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház)