Október 6-án 50. alkalommal játsszák Az ügynök halálát az Örkény Színházban. Arthur Miller drámájának premierjét 2016. június 3-án tartották, az előadást a teátrum igazgatója, Mácsai Pál állította színpadra. 

Az ügynök halála Arthur Miller egyik legismertebb drámája, amiért a Pulitzer-díjat és a Tony-díjat is megkapta. A darabot először a Broadwayn mutatták be 1949. február 10-én, Elia Kazan rendezésében. A műben Miller egy lecsúszott ember hiábavaló erőfeszítéseit mutatja be az általa elképzelt ideális, sikeres munka és családi élet elnyeréséhez: Willy Loman egyre több időt tölt a múltban, képzelet és valóság határán. Pénzt már nem keres, tartaléka nincs. Fiai sodródó léhűtők, nagy tervekkel, amiket ő maga ültetett a fejükbe. Neki is nagy tervei voltak, pénz, dicsőség, boldogság, de csak háromszáz havi letörlesztett banki részlet lett belőlük. Az álmok álmok maradtak – és felfalták a maradék jövőt. 

Az Örkény Színház előadásában Lomant Gálffi László alakítja, a további szerepekben Kerekes Éva (Linda), Molnár Áron (Biff), Ficza István (Happy), Patkós Márton (Bernard), Kerekes Viktória (Nő), Epres Attila (Charley), Csuja Imre (Ben bácsi), Dóra Béla (Howard Wagner), Novkov Máté (Stanley) és Kókai Tünde (Miss Forsythe) látható. A díszlet- és jelmeztervek Kálmán Eszter munkáját dicsérik, a darabot Mácsai Pál rendezte.

Kiemelt kép: Jelenet Az ügynök halála című előadásból (Fotó: Gordon Eszter)