Február 3-án 50. alkalommal lesz látható a Trojka Színházi Társulás egyik legsikeresebb előadása, a Lev Tolsztoj azonos című regénye alapján a társulat és Balassa Eszter által jegyzett Anna Karenina, hosszabb címén: Anna Karenina befejezetlen története – love is the answer.

Ki ne ismerné a világirodalom talán legtragikusabb sorsú szerelmes asszonyának történetét? Tolsztoj, az orosz realista próza nagymestere második nagyregényében azonban nem csak a társadalom szemében törvénytelen szerelem kibontakozásáról ír, a nyolc részes mű tűpontos korrajz is egyben. A Trojka különleges előadása a fontosabb csomópontokat csak érinti, helyette a szerelmi szálakra koncentrál: Anna, a férje és Vronszkij hármasára, Kittyre és Levinre, illetve Dolly és Sztyepan viszonyára. Soós Attila, a társulat vezetője és a darab rendezője ezeken a bonyolult kapcsolatokon keresztül mutatja meg a szerelem különböző arcait, nagyon friss, nagyon mai módon.

A játszóhely, a Kuglert Art Szalon csak ráerősít az érzékeny fogalmazás hatására, az intim térben minden gesztus többletjelentéssel bír, a színészi játék ettől hihetetlenül intenzívvé válik, így egészen különleges, amit a címszerepben látható Gryllus Dorka csinál a két részben játszott, 130 perces előadás alatt. Hozzá csatlakozik Eke Angéla Kittyként, illetve a több szereplőt is megformáló Bárnai Péter, Mátrai Lukács Sándor, Nagy Dóra, és Ivanics Tamás.

A február 3-i előadásra még néhány jegy elérhető.

Kiemelt kép: Gryllus Dorka és Bárnai Péter az Anna Kareninában (Fotó: Bokor Krisztián)