Úriemberek / Dollár Papa Gyermekei / rendező: Kiss-Végh Emőke / november 24. 19:00

A színésznőként ismert Kiss-Végh Emőke első rendezésében készülő Úriemberek egy elhagyatott punk-klubban lesz látható a Népligettől egy saroknyira. Az előadás különlegessége, hogy a hét előadáson hét különböző punk zenekar lesz hallható. A történet egy apa és fia kapcsolatát dolgozza fel, akiket a család összetartó ereje, az édesanya egy másik férfi miatt hagyott el. Így kettőjüknek kell rájönnie arra, hogy mi a szeretet valójában. A szeretet pedig mindent elsöpör. De mi van, ha valami az útjába áll? – erre a kérdésre keresi a választ a két férfi, akik rájönnek, hogy egyetlen dolog biztos: ez az érzés nem tud átalakulni mássá és bizony alkut sem köt soha. A Dollár Papa Gyermekei előadásában Rába Roland, Olasz Renátó, Ladányi Jancsó Jákob, valamint Hód Adrienn lépnek színpadra. A fellépő zenekarok között pedig a Palánta, a Power Flower, a Pletyka, a Juggler, az Unholy Sativa, a Primteori és a Berosszulás kaptak helyet.

Szerelem a kolera idején / Inversedance – Fodor Zoltán Társulata / rendező-koreográfus: Topolánszky Tamás / november 25. 19:00

Gabriel García Márquez 1985-ben kiadott regénye egy nagy, életen át tartó szerelem története. Florentino Ariza fiatalkorában beleszeret a tizennégy éves Fermina Dazába. A lány viszonozza az érzelmeit és az apai tiltás ellenére levelezésbe kezd a fiúval. Később azonban a lány váratlanul meggondolja magát, kikosarazza Florentino Arizát, és férjhez megy Juvenal Urbinóhoz, a megbecsült orvoshoz. A férfi pedig elhatározza, hogy várni fog Fermina Dazára, ha kell, egy életen át. Mikor az orvos idős korában életét veszti, az időközben megöregedett Florentino Ariza újra udvarolni kezd élete szerelmének, és álma, hogy ők végre egy párt alkothassanak, végül megvalósul. A különleges táncelőadásban a GG Tánc Eger táncművészei, Emődi Attila, Forczek Janka, Szalai-Bordás Ádám, Fodor Sára, Martina Tizzi, Adai-Simon Sarolta, Anna Manetti, Plita Márk, Suba János és Varga Dániel lépnek színpadra.

Pillanatkép a Béranyák olvasópróbájáról (Fotó: Juhász Éva)

Béranyák / Vígszínház – Házi Színpad / rendező: Czukor Balázs / november 26. 19:00

Czukor Balázs rendezése igaz történeten alapul: az elmúlt években, a szomszédos országokban a béranyaság egy rohamos gyorsasággal fejlődő és virágzó iparágként roppant bele a járvány és a háború hatásaiba. Abba azonban csak nagyon kevesen gondolnak bele, hogy a statisztikai számok, a 33 magánklinika és a milliárdnyi eurós forgalom mögött rengeteg fájdalmas, nehéz emberi sors van: nők és férfiak, anyák és apák, biológiai szülők, befogadó szülők, rokonok, testvérek, gyerekek, és sokezer, az egész történetről mit sem sejtő csecsemő… De erről sokáig nem szabadott beszélni. A Vígszínház  Házi színpadán azonban Hegyi Barbara, Medveczky Balázs, Petrik Andrea, Tar Renáta, Telekes Péter és Waskovics Andrea szereplésével megismerhetjük ezeket a történeteket is.

Teljesen idegenek / Pécsi Nemzeti Színház / rendező: Bagó Bertalan / november 26. 19:00

A sok-sok keserédes humorral fűszerezett előadás Paolo Genovese 2016-os nagysikerű filmje alapján készült. Hét jó barát, egy összeszokott baráti társaság együtt vacsorázik, mindannyian azt gondolják, hogy jól ismerik a másikat. Ez azonban megváltozik, mikor egy hirtelen ötlettől vezérelve közös játékot találnak ki: kirakják az asztalra a mobiltelefonjaikat és megállapodnak, ha bárkinek jelez a készüléke, ki kell hangosítani, hogy együtt hallgassák meg a hívásokat, együtt olvassák el a bejövő szöveges és képes üzeneteket. Azonban a közös döntés pillanatában érződik, hogy a vállalás veszélyeket rejt magában. A telefonok pedig sorban csengeni, búgni és pityegni kezdenek. Így az az este folyamán megannyi titok kerül felszínre, melynek során biztosnak vélt kapcsolatok kérdőjeleződnek meg. Az álarcok, a kifelé mutatott életek, az egymást jól ismerő barátok pedig úgy állnak ott egymás előtt, ahogy eddig talán sohasem tették. Mindeközben pedig nem csak a leleplezett bizonyossággal, hanem a további kérdéseket felvető bizonytalanságaikkal is együtt kell tovább élniük. A Bagó Bertalan által rendezett előadásban Vidákovics Szláven, Vlasits Barbara, Köles Ferenc, Illés Alexa, Széll Horváth Lajos, Darabont Mikold és Tóth András Ernő lépnek színpadra.

Kiemelt kép: Jelenet az Úriemberek című előadásból (Fotó: Dollár Papa Gyerekei)