December 22-én 400. előadását ünnepli a Mary Poppins musical a Madách Színházban. A jubileumi előadáson több legendás hazai színész is részt vesz majd. 

„Az égen minden csillag néked ragyog, Megtörténhet bármi, hogyha hagyod…”  Pamela Lyndon Travers varázslatos dadusának történetének musicalváltozatát először 2004-ben mutatták be a West Enden. Azóta a világ színpadairól levehetetlen, rengeteg díjat nyert sikerdarabbá vált, felnőttek és gyerekek örömére. A siker titka az az utánozhatatlan báj, amellyel a musical egybeötvözi a környező világ hétköznapjait a tündérmesék varázslatával. A zenés történet 2006-ban már a musicalek fővárosában, New Yorkban is meghódította a Broadway szerelmeseit, és több mint kétezer előadás után zárta be a kapuit. 

Csonka András ás Oroszlán Szonja a Mary Poppins című musicalben (Fotó: Madách Színház)

A produkciót Magyarországon 2012 szeptemberében mutatták be a Madách Színházban. A 400. előadás végén újra színpadra áll az eredeti szereposztás két színésze Oroszlán Szonja és Csonka András, de a páratlan jubileumon szinte mindenki fellép majd, aki az elmúlt 399 alkalommal hozzájárult az előadás sikeréhez. Ráadásul egy nagyívű színművészi pálya lezárására is sor kerül a jubileumi előadáson: Lőte Attila Jászai Mari-díjas művész 87 évesen búcsút vesz a deszkáktól.

A Mary Poppins musical 400. előadásán három Mary Poppins váltja majd egymást: Auksz Éva, Mahó Andrea és Simon Boglárka, mellettük három Berti is színre lép: Sándor Dávid és Sánta László, valamint Jenővári Miklós, aki éppen a jubileummal egy időben debütál ebben a szerepben. További szerepekben Weil Róbertet, Szervét Tibort,  Gallusz Nikolettet, Koós Rékát, Ladinek Juditot, Szolnoki Tibort és Pusztaszeri Kornélt láthatjuk.

Kiemelt kép: Részlet a Mary Poppins című musicalből (Fotó: Madách Színház)