Bár a világhírt a Meryl Streep főszereplésével készült 2008-as filmváltozat hozta meg a Mamma Mia! musical számára, azonban Phyllida Lloyd rendezése az 1999-ben, a West Enden bemutatkozott darabon alapul, amelyet az ABBA örökzöld slágerei inspiráltak és a banda tagjai, Benny Andersson és Björn Ulvaeus is részt vettek a megalkotásában. Olyan slágerek csendültek fel globálisan, mint a Super Trouper, a Lay All Your Love on Me, a Dancing Queen, a Money, Money, Money és a címet adó Mamma Mia. Természetesen a musical Magyarországra is eljutott, és a világon először a budapesti Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra az előadást. Így a Mamma Mia! 2014-ben, Szirtes Tamás rendezésében önálló díszletekkel és jelmezekkel érkezett meg a magyar nézőkhöz. 

Ha valaki esetleg még nem ismerné a történetet, a középpontban a fiatal és gyönyörű Sophie áll, aki édesanyjával él egy kis görög szigeten, ahol Donna egy szállót vezet. Sophie hamarosan hozzámegy vőlegényéhez, Sky-hoz, és szeretné, ha édesapja vezetné az oltárhoz a nagy eseményen, de fogalma sincs, hogy ki ő. Donna régi naplóját elolvasva viszont arra a következtetésre jut, hogy három férfi is lehet az, ezért meghívja mindhármukat az esküvőre anélkül, hogy édesanyjának szólna erről. 

A musical parádés szereposztással és hatalmas sikerrel fut a fővárosi teátrumban: Donna esetében Gallusz Nikolett, Koós Réka és Kováts Kriszta váltják egymást; az apákat Nagy Balázs/Sasvári Sándor/Stohl András, Hajdu Steve/Mező Zoltán/Szerednyey Béla és Molnár László/Weil Róbert keltik életre; Sophie-t Baranyi Hanna, Muri Enikő és Tóth Angelika formálja meg. A Madách Színház előadását eddig közel félmillióan tekintették meg (amibe beletartoznak a kőszínházas alkalmak és a szabadtéri fellépések is), november 22-én, 19 órakor pedig 400. alkalommal láthatjuk a színpadon a daloló művészeket. Az est különlegessége, hogy színpadra lép a Mamma Mia! szinte minden szereplője.

Kiemelt kép: Jelenet a Mamma Mia! című előadásból (Fotó: Madách Színház)