Számos világsikerű musical bemutatóját illetve az első magyar rockopera megszületését köszönhetjük az 1980-ban alakult Rock Színháznak, amely ugyan ma már az eredeti formájában nincs, mégis mondhatjuk, hogy örök alkotóinak köszönhetően.

„40 évvel ezelőtt egy olyan színházi esemény történt, amely meghatározta a magyar zenés színházi életet és az én sorsomat is. Az Evita és az akkor megalakuló Rock Színház nélkül – bátran vallom – ma kevesebb lenne a magyar musical színjátszás. Miklós Tibor már az égi társulatnak írja szövegkönyveit és verseit, de Várkonyi Mátyás mind a mai napig alkot új musicalt és zenés színpadi művet, Katona Imre pedig ugyanúgy folyamatosan rendez, mint akkor. Én az Evitával lettem Szolnoki Tibor, hiszen az akkori sikeres Magaldi alakításom adott bizalmat Matyinak és Tibornak, hogy rám bízzák a Sztárcsinálók Néróját.” – nyilatkozta Szolnoki Tibor, az egykori Rock Színház oszlopos tagja. A Jászai Mari-díjas színművész arról is beszélt, hogy hálás azért, hogy a magyar zenés színházi kultúrát eredményesen megújító társulat tagja lehetett.

A Sztárcsinálók, Lázadók, West Side Story, Üvöltés, Farkasok, Hair, Cafe rock, Jézus Krisztus szupersztár,  A nyomorultak, Dorian Gray, Sztárcsinálók, Miss Saigon és a Chess című produkciókban olyan művészek léptek színpadra, mint Bata János, Benkóczy Zoltán, Borbély Sándor, Frajt Edit, Eszményi Viktória, Harmath Albert, Homonyik Sándor, Kováts Kriszta, Laklóth Aladár, Lukácsi József, Simorjay Emese, Szakácsi Sándor,  Szolnoki Tibor, Makrai Pál, Szakcsi Lakatos Béla, Várkonyi Mátyás, Nagy Feró, Miklós Tibor, Ács János, Kerényi Miklós Gábor, Xantus János és Szikora János.

Boldog születésnapot Rock Színház!

Kiemelt kép: Szolnoki Tibor (Fotó: Rock Színház)