Április 17-én 11 órától kezdődik a Ráday Húsvét fesztivál a Manga Cowboyban, és egészen másnap este 10 óráig élvezhetik a színes programokat a résztvevők.

A délelőtt folyamán zenés program várható majd Pásztor Dániel kíséretében, ami a gyerekeknek kedvez. A délutáni és esti órákban pedig, híres művészek szerelmes leveleiből tart felolvasó estet, Az egész földdel szeretkezem címmel, egy zenés vacsoraszínház keretein belül Kaszás Gergő. Az első részben, április 17-én híres férfi leveleket hallhat majd a publikum öt órától a Púder Bábszínházban, majd hat órától az IF-ben, végül 19:30-tól a Manga teraszon. A másnapi program szintén hasonlóan alakul majd, annyi különbséggel, hogy este Fullajtár Andrea olvas fel női szerelmes leveleket a nagyérdeműnek ugyanazon helyszíneken, Wagner-Puskás Péter zenei vezetésével.

Állandó programként a résztvevők egy, az éttermek étlapján található, QR kód beolvasásával szerezhetnek tudomást arról, hogy milyen ételek készültek húsvétkor száz évvel ezelőtt. A recepteket Fullajtár Andrea, Kaszás Gergő, Kovács Tamás, Rujder Vivien, Sztarenki Dóra és Zoltán Áron olvassa fel.

A részvétel ingyenes, az asztalfoglalásra az éttermeken keresztül van mód. 

A fesztivál része az egész hétvégén át tartó palántavásár is, melynek bevételét a szervezők felajánlják a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány által létrehozott Krízis Alap javára, amely a háborús kríziskezelésben résztvevő helyi civilek támogatására jött létre. 

Kiemelt kép: Fullajtár Andrea a Hát, ha van is, én még nem találtam meg olvasópróbáján (Fotó: Dömölky Dániel / Katona József Színház)