Január 30-án lesz A dzsungel könyve című musical bemutatójának 25. évfordulója, melynek alkalmából a Vígszínház nem csupán az előadás online közvetítésével kedveskedik nézőinek, hanem izgalmas meglepetésekkel is.

A darab Rudyard Kipling irodalmi Nobel-díjas angol író azonos című novelláskötete alapján készült, ami 1894-ben jelent meg, és azóta is az író egyik legismertebb és legsikeresebb gyermekkönyve. A novellák nagy része az indiai őserdőben játszódik, amit Kipling maga is remekül ismert, hiszen Indiában született. A történetek egy árva kisfiú, Maugli életét követik végig, aki az erdőben, farkasok között nevelkedik és érik férfivá. A könyv egyes fejezeteinek rendszerint súlyos erkölcsi mondanivalójuk van, melyek a dzsungel törvényeiként jelennek meg. A novellák különlegessége, hogy mindegyik egy verssel kezdődik és végződik.

A szívet melengető musical Békés Pál szövegével, Geszti Péter dalszövegeivel, Dés László zenéjével, Hegedűs D. Géza rendezésében került bemutatásra 1996-ban. Az eredeti szereposztásban Mauglit Dányi Krisztián, valamint Tombor Zoltán játszotta, mellettük pedig többek között Reviczky Gábor, Kútvölgyi Erzsébet, Szervét Tibor, Méhes László és Juhász Réka elevenítették meg a dzsungel lakóit. Azóta már több mint 1300 alkalommal csendültek fel a legendássá vált dalok a Pesti Színház színpadán, amelyek immár 25 éve varázsolják el a kicsiket és a felnőtteket egyaránt.

A dzsungel könyve online közvetítésére január 30-án kerül sor 19 órakor, melyet az eSzínház platformján lehet majd megtekinteni. Jegyeket az eSzínház weboldalán korlátozott számban január 29-én 18 óráig van lehetőség vásárolni. A közvetített előadásban színpadra lép: Reider Péter, Borbiczki Ferenc, Majsai-Nyilas Tünde, Reviczky Gábor, Karácsonyi Zoltán, Méhes László, Szántó Balázs, Nádas Gábor Dávid, Rudolf Szonja, Rábaközi Gergő, Kovács Olivér és Chater Áron.

Kiemelt kép: Rudolf Szonja és Reider Péter A dzsungel könyve című előadásban (Fotó: Dömölky Dániel)