Huszonkét énekes, zenész és színész közreműködésével jött létre a Molnár Levente operaénekes által életre hívott összefogás, amely a megbékélést hirdeti. Pünkösd vasárnap, június 5-én mutatták be a Géczy Dávid rendezte videóklipet, amelyben többek között Bodrogi Gyula, Keresztes Ildikó, Miklósa Erika, Molnár Piroska és Oszvald Marika is látható.

A hazai zenei és színházi élet képviselői Seress Rezső Szeressük egymást, gyerekek című legendás dalát adják elő. Az ötletgazda Molnár Levente operaénekes volt, felvételen a hangszeres és énekes szólisták mellett a Budapest Scoring szimfonikus zenekara, vegyeskara és gyermekkórusa is szerepel, valamint Böjte Csaba atya is közreműködik gyermekeivel. „Szívem szerint ukrán és orosz gyerekekkel forgattam volna. Ugyanakkor nemcsak a körülöttünk zajló nemzetközi helyzetre szerettem volna reflektálni. A béke általános érvényű igény, minden ember vágya. Ideje, hogy ismét elkövetkezzen az az időszak, amikor az országon belül a lelkekben is béke van, és a legkülönbözőbb nézeteket valló és művészeti ágat, stílust képviselő emberek képesek együttműködni, közösen alkotni. Ezt szerettük volna ábrázolni Seress Rezső üzenetével, a dalbemutatót pedig pünkösd vasárnapra szántuk” – mondta el Molnár Levente.

Molnár Levente a Békedal című klipben (Fotó: Sós Zoltán)

A dal hangszerelője és zenei vezetője Elek Norbert billentyűs, számos zenei és színházi projekt munkatársa, hangszeres szólistái: Bársony Bálint (furulya), Boros Misi (zongora) és Mága Zoltán (hegedű). A videóban további tizenkilenc énekessel és színésszel találkozhatunk, név szerint Baricz Gergő, Bodrogi Gyula, Fischl Mónika, Keresztes Ildikó, Kováts Kolos, LL Junior, Miklósa Erika, Molnár Levente, Molnár Piroska, Oszvald Marika, Pély Barnabás, Péter Szabó Szilvia, Reviczky Gábor, Szolnoki Péter, Szulák Andrea, Szvorák Katalin, Szakács Szilvia, Vadkerti Imre és Wolf Kati vállalt részvételt. A három napos forgatás négy helyszínen zajlott, két stúdió mellett a fóti római katolikus templomban és a Halászbástyánál készítették a videóklipet. A hazai művészvilág közös produkciójának célja, hogy szeretetet és összefogást fejezzen ki, hogy erősítse a nemzet egységét, és a békét mint egyetemes értéket hirdesse minden zenei műfajt átölelve. 

Kiemelt kép: Bársony Bálint és a gyermekkórus a Békedal című klipben (Fotó: Sós Zoltán)