A Pintér Béla és Társulata idén kezdi 21. évadát, amely a megszokott helyszínek és sokak által ismert előadások mellett egy új játszóhelyet, egy izgalmas premiert és egy amerikai bemutatót is tartogat a tagok és a közönség számára.

A Jubileumi beszélgetéseknek továbbra is a Fészek Művészklub ad otthont, A Soha Vissza Nem Térő, a Parasztopera, a Tündöklő Középszer, a Fácántánc, a Szutyok, A Sehova Kapuja, a Kaisers TV, Ungarn és a Kórház-Bakony ebben az évadban már az UP Újpesti Rendezvénytérben lesz látható. A társulat a Szkénében játssza majd A Sütemények Királynőjét, az Árva Csillagot, a Szívszakadtigot, a 42. hetet, A Démon Gyermekeit, az Anyám Orrát, a Titkainkat és Az Őrült, az Orvos, a Tanítványok és az Ördög című darabokat. A Katona József Színházba fut tovább az Ascher Tamás Háromszéken, illetve 2020-ban visszatér a népszerű A bajnok is.

Már készül a decemberben bemutatásra kerülő Anya Szeme Fénye című darab szövegkönyve, amelyben Thuróczy Szabolcs, Roszik Hella, Stefanovics Angéla, Kéménczy Antal és a társulathoz frissen csatlakozott Fodor Annamária mellett Jordán Adél, Nagy Ervin és Jankovics Péter is látható lesz. A premiert követően Pintér Béla baltimore-i Peabody Opera meghívására Amerikába utazik, hogy ott megrendezze A bajnok angol nyelvű változatát.

Kiemelt kép: Rezes Judit és Jordán Adél A bajnok című előadásban (Fotó: Toldy Miklós)