Újabb zöld közösségi térrel bővül Józsefváros a Szigony utca és a Tömő utca találkozásánál a Corvin Innovation Campus irodafejlesztés keretében: a leendő emlékparkot Psota Irénről, a nemzet színészéről nevezik el.

A Corvin Innovation Campus irodaházat (amely a Corvin Sétány közvetlen közelében, a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca és Balassa utca által határolt területen épül) megvalósító Futureal a komplexum területén önerőből alakítja ki az emlékparkot, a lombos fákkal, különleges vízjátékkal és közösségi funkciókkal ellátott zöldövezet várhatóan jövő ősszel nyílik meg. Az épület körül futó Apáthy István utca árnyas fasorral, kiszélesített járdákkal és modern lámpákkal frissíti fel a környék látványát. A fejlesztő a komplexum főbejáratánál valósítja meg a több mint 1500 négyzetméteres emlékparkot, amelyet a Tömő utcában született Psota Irén, kétszeres Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészről, a nemzet színészéről neveznek el.

A Psota Irén emlékpark a tervek szerint fákkal, trópusi faanyagból készült ülőhelyekkel, közösségi funkciókkal valósul majd meg. A sokoldalú, színpadon és filmen egyaránt sikeres színésznő tiszteletére egy emléktárgyat is elhelyeznek a helyszínen, a terület központi eleme egy vízjátékkal kialakított találkozóhely lesz. A vízjáték téliesíthető, így ősztől a hideg hónapokban műalkotásként díszíti a bejárathoz vezető utat. Az új emlékparkban színes növénytakaró, cserjék és árnyékot adó lombos fák teszik majd a járókelők számára természetközelivé a környéket. Az irodaházat és az emlékparkot a fenntarthatóság jegyében alkotják meg, emellett fontosnak tartják, hogy méltó módon megemlékezzenek Magyarország egyik legismertebb és legmeghatározóbb színművésznőjéről, Psota Irénről.

A csaknem 30 ezer négyzetméter irodaterületű Corvin Innovation Campus első üteme várhatóan 2022 őszére, míg a második fázis 2023 harmadik negyedévére készül el.

Kiemelt kép: Psota Irén (forrás: promotions.hu)