A térség legnagyobb szabású, az egész nyarat felölelő fesztiváljának szervezői jövőre is gondoskodnak arról, hogy a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ünnepelt világsztárok és együttesek váltsák egymást hétről hétre. Biztosan a fellépők között lesz Angela Gheorghiu, az elragadó lírai szoprán az operairodalom legnépszerűbb és legelragadóbb áriáit hozza magával. Koncertet ad Piotr Beczala és Rost Andrea, akik Puccini, Verdi, Strauss, Lehár és Kálmán Imre legismertebb dalait éneklik majd el.

A Budapesti Nyári Fesztivál 2020-ban is együttműködik a Magyar Állami Operaházzal, közös bemutatójuk idén Gioachino Rossini szerzeménye, A Sevillai borbély lesz, amelybe vendégelőadóként érkezik Annalisa Stroppa. Az olasz mezzoszoprán Rosinaként lép majd színpadra.

Júliusban érkezik a Margitszigetre az Emir Kusturica & The No Smoking, akik ellenállhatatlan zenéjükben egyesítik a szerb kólót, a balkáni rumbát, a rockot és a cigányzenét is. A holland zongorista testvérpár, Lucas & Artur Jussen a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertjén vesz részt vendégként majd. A világhírű La Fura dels Baus társulat Bach utolsó ismert kantátáját, a Divine Mysteria-t adja elő egy újszerű, interdiszciplináris megközelítésben.

Rost Andrea (Fotó: Emmer László)

Stanley Jordan, a 80-as évek nagy amerikai gitáros generációjának tagja visszatérő vendég már a Margitszigeten, 2020-ban a chilei Christian Galvez basszusgitárossal és két hazai ütőhangszeres művésszel, Horváth Kornéllal és Dörnyei Gáborral, vagyis a tHUNder Duóval kiegészülve adja elő Different dimension című koncertjét. Érkezik továbbá a Monte-Carlo Balett is, amelynek táncosai Shakespeare klasszikusát, a Makrancos hölgyet mutatják be.

A különleges programokra most legkönnyebben a Budapesti Nyári Fesztivál ajándékkártyájával válthatják meg jegyeiket az érdeklődők, amely a 2020-as szezon bármely előadására jegyre váltható.

Kiemelt kép: Emir Kusturica & The No Smoking (Fotó: kotorart.me)