Decemberben kerülnek kihirdetésre a 11. Arany Medál-díj nyertesei. A hat kategóriában, idén is kizárólag a közönség szavazatai alapján odaítélt kulturális elismerést olyan színművészek, rendezők és írók vehetik át, akik 2019-ben közreműködtek hazai film vagy színdarab létrejöttében, valamint önálló kötetet publikáltak.

Az Arany Medál-díj olyan elismerés, ahol nincsen előzetes jelöltlista, nincsen kuratórium vagy zsűri – minden díjra érdemesnek ítélt színészre, íróra és rendezőre lehet szavazni, aki az idei naptári évben művészi produktumot hozott létre. A díjakat decemberben, az Arany Medál-gálán, annak állandó háziasszonya, Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser moderálásával osztják ki.

A voksokat az alábbi kategóriákban lehet leadni: az év írója, az év színésze, az év színésznője, az év rendezője, illetve szavazhatnak a legígéretesebb fiatal tehetség díjára, valamint arra, hogy ki kapja az életműdíjat. A szavazatok név és kategória megjelölésével november 20-ig adhatók le az aranymedaldij@gmail.com e-mail címen, valamint a Bethlen Téri Színházban.

Kiemelt kép: A 2018-as év díjazottjai (fotó: Börcsök Zsófia)