Húsz év után visszatér a képernyőre a Szeret, nem szeret felejthetetlen párosa, Oroszlán Szonja és Szabó Győző: október 17-én, hétfőn indul a VIASAT3 csatornán a Brigi és Brúnó című vadonatúj szituációs komédia. A problémák és a környezet más, a világ modernebb lett, de ők ketten maradtak ugyanolyanok. A négy héten át futó szórakoztató sorozatot Herendi Gábor és Ipacs Gergely rendezi.

Az új epizódok a korábbi sorozathoz hűen a legszórakoztatóbb módon, fanyar humorral mutatják be a különböző párkapcsolati helyzeteket. Húsz év elteltével azonban a párost már más gondok foglalkoztatják, így a részek körbejárják majd a gyerekvállalás kérdését, a munkahelyi problémákat, a pénzügyi gondokat, a féltékenységet, vagy éppen a férfi-női különbségeket. A rövid, 7-8 perces részek mindegyike egy-egy szituációt mutat majd be, minden adásba három ilyen jelenet kerül. A nézők már korábban látott részek friss, átdolgozott változataival és vadonatúj történetekkel is találkozhatnak majd.

Izgalmas kihívás volt ugyanahhoz a karakterhez ennyi idő elteltével visszatérni. Győző és én is sokat változtunk azóta, hogy utoljára Brigi és Brúnó szerepébe bújtunk. Ugyan ez egy könnyed, szórakoztató sitcom, színészi szempontból is érdekes kihívás volt átgondolni, milyen lehet most az az ember, akit 20 évvel ezelőtt megformáltam. Mi az, amiben ugyanolyan maradt, mi az, amiben változott, és persze hogyan gyúrta ennek a két embernek a kapcsolatát 20 együtt töltött év” – mondta el Oroszlán Szonja.

Pillanatkép a Brigi és Brúnó című sorozat forgatásáról (Fotó: Labancz Viktória/VIASAT3)

A színészpáros számára Szabó Győző bevallása szerint nem jelentett különösebb nehézséget ennyi idő után sem egymásra hangolódni. „Szonjával mindig is jó szakmai és baráti kapcsolatot ápoltunk, ezért különösen örültem, hogy lehetőséget kaptunk újra életre kelteni Brigi és Brúnó karakterét, és együtt dolgozni. Az összhang azonnal megvolt, szerencsére már fél szavakból, mozdulatokból is megértjük egymást, éppen úgy, mint a régi házasok, ez is segítette a szerepeinket. Amikor legelőször leültünk egymás mellé, olyan volt, mintha ott folytattuk volna, ahol 20 évvel ez előtt abbahagytuk.”

A szórakoztató sorozat 30 fős stábbal készült, az epizódokat Herendi Gábor (Kincsem, Valami Amerika 1-3., Toxikoma), illetve Ipacs Gergely rendezte. Oroszlán Szonja és Szabó Győző mellett epizódszerepekben olyan ismerős arcokat is láthatnak majd a nézők, mint Török-Illyés Orsolya, Sváby András, valamint Sipos Peti és Sipos Tomi az Irigy Hónaljmirigyből.

Kiemelt kép: Szabó Győző és Oroszlán Szonja a Brigi és Brúnó című sorozatban (Fotó: Labancz Viktória/VIASAT3)