Bálint+Jordán=160 / Rózsavölgyi Szalon / Rendező: Bálint András és Jordán Tamás / január 13. 19:30

Jordán Tamás 80. születésnapján, január 13-án mutatja be a Rózsavölgyi Szalon a Bálint+Jordán=160 című darabot, amely az említett művész és Bálint András barátsága előtt tisztelegve, mindkettőjük jubileumi születésnapja alkalmából születik meg. A különleges esten amellett, hogy barátságukról, színházszenvedélyükről, szerencséről, tehetségről, pályatársakról, hűségről és csalódásról is szó esik, egyúttal Molnár Ferenc különleges írásaival találkozhatunk, hiszen a két alkotó segítségül hívta az egykori újságíró-krónikás szövegeit is.

Volt egy seregünk / Hevesi Sándor Színház, Zalaegerszeg / Rendező: Moravetz Levente / január 13. 19:00

Nem mindennapi bemutatóra készül a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház: a Moravecz Levente és Bozó László által jegyzett Volt egy seregünk című darabbal tisztelegnek a Második Magyar Hadsereg többek között helyi kötődésű katonái előtt, akiknek hadállásait 1943. január 12-én a Vörös Hadsereg túlereje áttörte. Teszik ezt arra törekedve, hogy ifjúság számára is élvezhető formát találjanak. Az oratórikus műben színpadra lép Mihály Péter, Kováts Dóra, Besenczi Árpád, Farkas Ignác, Ecsedi Erzsébet, Pap Lujza, Sasvári Sándor, Bot Gábor, Debrei Zsuzsanna, Magyar Cecília, Hertelendy Attila, Bellus Attila, Helvaci Ersan David, Fritz Attila és Szakály Aurél.

Varázslat egy nyáréjszakán / Thália Színház / Rendező: Csizmadia Tibor / január 14. 19:00

Shakespeare legtöbbet játszott darabját, a Szentivánéji álom történetét mindenki ismeri. A Thália Színház most nagy fába vágta a fejszéjét, a teátrum felkérte Székely Csabát, hogy készítsen új, a mai kor nyelvén megszólaló fordítást a műhöz, akinek keze nyomán a klasszikus komédia úgy szólal meg, ahogy az avoni hattyú korunkban írta volna meg. Az örökérvényű történet rendezője Csizmadia Tibor, a január 14-i bemutatón Szervét Tibor, Csarnóy Zsuzsanna, Ember Márk, Jámbor Nándor, Mórocz Adrien és Tóth Eszter játszanak, mellettük Pukk, a csínytevő manó szerepében Molnár Piroska lép színpadra, a mesterembereket pedig Tamási Zoltán, Zayzon Zsolt, Bokor Barna, Bede-Fazekas Szabolcs, Domokos László és Mózes András keltik életre.

Kiemelt kép: Bálint András és Jordán Tamás a Bálint+Jordán=160 olvasópróbáján (Fotó: Molnár Miklós)