2. Nem túl nagy szám, de akkor is ő az első prímszám, ráadásul az egyetlen páros közöttük. A kettes számrendszert használja az összes digitális áramkör, gyakorlatilag ez az alapja minden számítógép működésének. Meg még Fibonacci-szám is, és Eisenstein-prím, sőt… a 2 négyzetgyöke volt az első ismert irracionális szám. Számunkra most mégsem a matematikai érdemei miatt annyira fontos, mi máshol látjuk ma a szépségét. 2017. november 15-én került ki az első cikk az akkor még blog.hu alatt működő oldalunkra, ami azóta nagyon sok mérföldkövet elhagyva ma ünnepli második születésnapját. Szóval a mi kedvenc számunk 365 napig most biztosan a 2 lesz.

Az ilyen alkalmak mindig lehetőséget kínálnak arra, hogy egy kicsit szentimentális módon visszagondoljon az ember, hogy mi történt ez alatt az időszak alatt, így engedjétek meg, hogy most én is számot vessek.

A Deszkavízió teljesen a nulláról indult, egy hirtelen ötlettől vezérelve, ami nem is volt igazán előkészítve, de annyi lelkesedés és naiv önbizalom volt bennünk, hogy nem foglalkoztunk azzal, hogy talán nem jó, talán nem lesz belőle semmi komoly dolog. Mi magunk sem gondoltuk, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen messzire jutunk: mára több mint 10.000-en vagytok velünk a Facebookon, csak a honlapon, ami 2018. szeptember 22-én indult el, lassan 1.500 cikk érhető el, az instagramunk is igyekszik közelíteni a 1.000 követő felé (nyugodtan gyertek utánunk ott is, ez itt most tényleg a reklám helye…).

Büszkék vagyunk rá, hogy Budapest legtöbb játszóhelye partnerként tekint ránk, és nagy öröm számunkra az is, hogy az idei évadban több együttműködésünk is született vidéki színházakkal, ebből már láthattatok is ízelítőt. Győriek, nagyon figyeljetek ránk a következő hetekben, Eger, Tatabánya, hamarosan jövünk! Az is nagy boldogság számunkra, hogy egyre több alkotótól kapunk visszajelzést arról, hogy ismernek minket, olvasnak, sőt… magas színvonalú szakmai oldalként tartanak számon.

A Deszkavízió szerkesztősége (Fotó: Zsigmond László)

Ahogy ti is, és nekünk talán ez a legfontosabb! Hálásak vagyunk minden egyes kattintásért, like-ért, megosztásért, ami tőletek érkezik! Köszönjük, hogy tényleg velünk vagytok, hogy aktívak vagytok, hogy a Deszkavízió – Színházbarátok csoportunkba megírjátok a véleményeteket mindenről, amiről kérdezünk titeket, hogy színvonalas párbeszédek tudnak kialakulni köztünk és köztetek, mert a mi munkánk semmit sem ér, ha nem okozunk vele nektek örömet.

Köszönjük az összes sajtós és marketinges kollégának is a rengeteg segítséget, akik közül többen is szombaton éjjel küldözgetnek nekünk még fotókat, hogy vasárnap meg tudjon jelenni egy-egy interjúnk… jó veletek együtt dolgozni! Köszönjük a színészeknek és a rendezőknek, a színházak vezetőinek és a háttérben dolgozóknak, hogy örömmel adnak nekünk interjút, csodás világítást varázsolnak körénk, amikor fotózunk és beengednek olyan helyekre is, ahová más újságíró nem biztos, hogy bepillanthat. Végtelenül hálásak vagyunk!

Én külön köszönöm a szerkesztőségi tagoknak az áldozatos munkát, azt, hogy nap, mint nap erőn felül teljesítenek. Hogy a megbeszélésekre egy végigdolgozott hét után is csillogó szemmel, tele ötletekkel jönnek! Hogy nem tudok olyat kérni, amit ne valósítanának meg, méghozzá a lehető legmagasabb színvonalon! Fiúk, nekem ez a legnagyobb boldogság, hogy hagyjátok élni az álmom, és velem vagytok közben!

2. Ma elkezdjük a harmadikat. Ígérem, hogy nem vesszük el a tüzet, ugyanilyen hittel, a színház iránti mély szeretettel és a munka iránti odaadással és alázattal megyünk tovább. Hiszen téma mindig akad, a kultúra minden nehézség ellenére kitart és keresi az utakat magának. Mi pedig mindig ott leszünk, hogy hírt adjunk minden egyes kis csatáról, amit megnyer magának!

Legyetek ennek tanúi, gyertek velünk továbbra is!

Malik Andrea

Alapító-főszerkesztő

Kiemelt kép: A Deszkavízió szerkesztősége (Fotó: Zsigmond László)