Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Mézesvölgyi Nyár, Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja. A veresegyházi Búcsú téri Nagyszínpadon július 4. és augusztus 24. között, mintegy 16 előadással várják a színház és a zene rajongóit.

A fesztivál nyitódarabja a L’art pour l’art Társulat produkciója, a “Mintha elvágták vol”, amellyel a társulat országos turnéra indul a nyár folyamán, ennek egyik állomása lesz Veresegyháza. Néhány budapesti társulatot is vendégül látnak a szervezők: július 13-án a Thália Színház idei bemutatóját, a Legyen férfi, Monsieur Pignon! című darabot tekinthetik meg a nézők Pindroch Csabával a címszerepben. Pár nappal később, 17-én a Játékszín legsikeresebb idei produkciója, a Menopauza lesz látható, így aki eddig lemaradt a jegyvásárlásról, és hajlandó egy kicsit utazni, hogy a szabad ég alatt élvezhesse az előadást, most megtudhatja, hogy milyen is az, amikor négy díva (Szulák Andrea, Náray Erika, Tóth Enikő és Hernádi Judit) az életközepi válságról mesél és énekel. Hernádi Judit pár nappal később visszatér, július 23-án Kern Andrással közösen játsszák a Valódi hamisítványt (Orlai Produkciós Iroda). 27-én az Átrium Színház vendégjátékaként érkezik az Igenis, miniszterelnök úr!, Alföldi Róbert és Hevér Gábor főszereplésével.

Jelenet a Menopauza című előadásból (fotó: Juhász G. Tamás)

Július 31-én a Mohácsi István által írt és Mohácsi János által rendezett Francia rúdugrást mutatják be, Pál András és Herczeg Adrienn főszereplésével. Augusztus 3-án Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián nagy sikerű zenés játéka, A Pál utcai fiúk lesz látható a Pannon Várszínház előadásában. 9-én szabadtéren is találkozhatunk Mézga Gézával, Paulával, Krisztával, Aladárral, Blökivel, Máris szomszéddal, sőt még magával Hufnágel Pistával is A Mézga család című zenés vígjáték kapcsán. Augusztus 14-én a meghívott színházi produkciók sorát a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadása, az Oscar zárja.

A házigazda Veres 1 Színház saját produkcióiból hármat is játszanak a nyár folyamán: július 21-én Galambos Attila, Szente Vajk és Bolba Tamás „mjúzikelkámedijét”, a Csoportterápiát, augusztus 11-én Ray Cooney és John Chapman vígjátékát, a Ne most, drágám!-ot, augusztus 17-én pedig Neil Simon Pletykafészek című komédiáját tekinthetik meg a nézők.

A színházi előadásokon túl a szervezők könnyűzenei koncertekkel is várják a közönséget: július 5-én a Budapest Bár, augusztus 7-én a Cotton Club Singers, augusztus 22-én Szirtes Edina Mókus, augusztus 24-én pedig Dés László lép fel a veresegyházi Nagyszínpadon. A fesztivál részletes programja és további információk megtalálhatóak a Mézesvölgyi Nyár honlapján.