A Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége és tagszervezeteinek szervezésében valósul meg idén június 3-án, 4-én és 5-én a Grand Opening – Összefogás, amely 13 városban tartogat izgalmas komolyzenei koncertmeglepetéseket az érdeklődőknek.

A klasszikus és kortárs zene kedvelői egyaránt élvezhetik az ingyenes és többségében szabadtéri koncerteket. A közreműködők “A tiszta zene, tiszta forrásból” szlogen életben tartásával hivatottak tagságuk összefogását hangsúlyozni, küldetésük, hogy a zene összetartó és békét hirdető erejét érezze a közönség.

A nagyérdemű a hangulatos nyárindító koncertekkel Budapesten három helyszínen, a Budai Vár Csikós-Udvarában, a Zenetudományi Intézetben és a margitszigeti Kristály Színtérben, Szentendrén a Művelődési Ház hangulatos kertjében, Sárospatakon a Művelődés Háza és Könyvtára színháztermében, Sopronban a Nagyboldog asszony-templomban, Nagykanizsán a Hevesi Sándor Művelődési Központban, Egerben az Egri Érseki Palota udvarán,  Kőszegen a Jurisics Várban,  Gyulán az Erkel Ferenc téren, Kecskemét Főterén a Romkertben, Debrecenben a Nagyerdei Parkban, a Békás-tó stégen, a Gödöllői Művészetek Házában, Kaposváron a Kossuth téren, valamint Pécsen a Jókai téren találkozhat.

A repertorár színes, és törekedtek arra, hogy számos helybéli tehetséget vonultassanak fel. Kodály Zoltán munkássága elhanyagolhatatlan a koncertek során, illetve Haydn, Stravinsky, Rossini, Debussy, Kálmán Imre, Lully, vagy John Willams művei is felcsendülnek majd.

Kiemelt kép: Grand Opening 2021 – Összefoglaló videó (Fotó: Youtube)