A Játékszín az idei évadban négy kerek előadásszámot is ünnepelhetett. Márciusban játszották 100. alkalommal A szőke ciklont, Rejtő Jenő klasszikusát, májusban 150. alkalommal léptek színpadra a Legyen a feleségem! szereplői, pár héttel ezelőtt pedig 50. este futott teltházzal a teátrum idei nagy sikere, a Menopauza című musical. Július 2-án egy újabb jubileumnak örülhettek a Játékszínben, ugyanis a 2016 decemberében bemutatott fergeteges komédia, a Kölcsönlakás is elérte a 100. előadásszámot.

A színpadi komédiák egyik legnagyobb mestere, a brit Ray Cooney világsikerű darabjai közül az egyik legkedveltebb a Kölcsönlakás, melyet John Chapmannel közösen jegyez és amely alaposan megdolgoztatja a nézők rekeszizmait. A történet helyszíne Philip és Johanna elegáns londoni emeleti lakása, ahol hetek óta tart a felújítás. Philip és legjobb barátja, Henry sikeres gyermekkönyv-kiadót vezetnek, ám míg Philip példás házaséletet él, Henry nagy nőcsábász, aki minden lehetőséget kihasznál arra, hogy csinos hölgyekkel tölthesse az idejét. Amikor Philip és Johanna vendégségbe készül, Henry kölcsön kéri a pár lakását egy szenvedélyes éjszakára, azt azonban nem tudja, hogy felesége is ezt tervezi, méghozzá újdonsült lovagjával. Amiről pedig egyikük sem tud, hogy a felújításon dolgozó belsőépítész is szeretné kihasználni az üres lakás nyújtotta előnyöket. Beüt a káosz, a telefonok nem működnek, mindenki próbálja elkerülni a lebukást és ekkor toppan be a meglehetősen prűd, híres mesekönyvírónő, aki kész átszerződni Philip és Henry cégéhez…

A Kölcsönlakás szereplői a 100. előadás után (fotó: Bende Tamás)

A Kölcsönlakás Kapitány Iván értő rendezésében a főváros egyik legszórakoztatóbb előadása, olyan színészekkel a főszerepekben mint Lengyel Tamás, Lévay Viktória, Debreczeny Csaba, Dobó Kata, Molnár Áron, Erdélyi Tímea, Klem Viktor, valamint váltott szereposztásban Szulák Andrea és Murányi Tünde, Szabó Erika és Ripli Zsuzsi.

Kiemelt kép: Az előadás főszereplői (fotó: Játékszín)